Waterslang, lijf

18120503_1430099263695263_1680577379_o

 

 

En zo kom ik, terug in het web van het denken! Een boek me ooit geschonken door mijn tante Marijke, in een periode, de zwarte bladzijde in mijn leven, zo ontmoet ik twee aangehuwde neven van me Willy, die ooit nog bij ons ingewoond heeft in Amsterdam, die ik me niet eens kon herinneren en dan Wil, die een heerlijke Molukse maaltijd klaar maakte en als aandenken een armband geeft als aandenken en sinds lang, een gebed voor het eten en een amen! wat, van zelf over mijn lippen rolde, door mijn zoektocht, ontmoet ik nieuwe familie leden, terwijl ik afscheid neem van mijn moeder, terwijl ik van binnen ook een beetje gestorven ben, die dankbaarheid, die door mijn aderen vliegen en voor al die vrienden die deel uitgemaakt hebben, in ons leven, teveel om ze allemaal te benoemen, vele zou ik te kort doen, die aan een schakeling, van 67 jaren en 64 jaar met Ens, 60 jaar met Fred en starend naar dat telefoonboekje, vol met kruizen, van mensen die haar voor gegaan waren en zo heeft ze al die jaren, haar wereld zien slinken en zo zat ik ook, naar mijn eigen toekomst te kijken, terwijl ik een half uur onder de warme douche stond om die kilte te verdrijven, die bezit nam, van mijn lichaam, het verdriet en leegte om me heen, terwijl de wereld om me heen door raast en alleen de mijne overhoop ligt, het plakje kaas op mijn bord en boterham, dat heeft, daar wel iets van weg, ook al eet ik vergeefs om die gaten heen, als of ik ze ontwijken wil!
En zo ben ik in een tijd versnelling, een draaikolk van tijd gekomen, een neergaande spiraal, houd mijn adem in en wacht tot ik los gelaten word en zo word de dag! eindeloos lang opdat ik haar niet zal vergeten, nog haar bestaan zal ontkennen, wat zo bij gedragen heeft in mijn leven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s