Uilen in een boom

P1080259

 

 

Over enkele maanden is de nieuwe vleugel bij het ISVW klaar voor gebruik, waren de plannen hiervoor, gelijk omgezet, in daadwerkelijk bouw, vorig jaar was het nog een kale plek tussen de bomen en een parkeerplaats en zal straks het pompeuze beeld tot één geheel maken, dit Internationale instituut voor de wijsbegeerte, bewijst hierdoor en plaats in deze modernentijd verovert te hebben, waar de Grieken nog de Romeinen van hadden kunnen dromen, waar zelfs de filosoof niet van hadden gedroomd? Een gebouw robuust midden in dat bos! ingesloten tussen de snelwegen, strategisch, als of er een vesting gepland werd, zo van kijk! Dan doen we met wetenschap! En dit is natuurlijk te danken aan mensen, met hun honger naar kennis en tevens het ontmoeten van soort genoten, uitwisselen, nadenken, gezellig eten, ontbijten, aan de bar of was het gewoon die heerlijke koffie, die je daar kunt drinken, vers gemalen, kust en te keur, zo dicht bij Amersfoort gelegen, waardoor je in die stilte, niet afgesloten bent, één bediening, zo menselijk, geduld en vol van liefde, dat het verblijf daar! Je in de hemel waant, voor mij persoonlijk een verademing, even bevrijd van de dagelijks zorgen, de stilte, de vogels in de bomen, die je dwingen na te denken, als of er geen ontsnappen bestaat, zo plezierig ongedwongen, speels en als je binnen komt via de oprit, die twee robuuste armen ziet staan rond om de receptie, dan word je mens, nederig klein, maar ben je een maal binnen, dan voel je de warmte van gelijk gestemde, dan veranderd in oogopslag, één soort bijenkorf gezoem, daar zijn groepen, daar zijn cursussen gaande, daar word gewandeld, genoten, hersens gekraakt en uiteindelijk de voldoening, men is wijzer geworden! Men heeft geleerd en kan weer verder gaan, naar de noten in het bos, die nog gekraakt moeten worden, dus zo wonen, leven in de bossen is geen straf! Wijsheid krijg je in ruil en zo de uil een plaats in je leven, zo sta ik dan ook graag voor die ingang, waar die naakte vlakte van eens, form krijgt, gestalte en laat het geheel op me inwerken, die kunstzinnige vleugels!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s