Snotneus

038

Daar gaan de jaren, als of de zon daar hoorde te wezen als of de maan er alleen maar bij hing voor de zier, al dit on wezenlijke, van wees en waarom? Ik had een moeder, haar lot was nog erger als dat van mij, zij was verdoemt, Sultane en wat dat in hield weet ik op de dag van vandaag nog niet, nog weet ik de waren namen niet echt, wel is uit gezocht door mensen waar ik vandaan kom en het blauwe bloed was niet alleen van de Indische afkomst, gelukkig heeft het niets verandert aan wat ik ben, nog hoe ik me voel en dit laatste is belabberd al heel jong moest ik vaarwel zeggen tegen iets wat ik niet kende, nog kon snappen, bevatten, geen wonder dat mijn hoofd altijd de andere kant uit ging als waar het heen hoorde te gaan, mijn moeder werd op genomen in een huis waar je zeker niet voor je lol zou wezen, nog naar uit keek en op mijn negende jaar kreeg ik een brief waarin ze me verzocht geld over te maken voor de kosten daarvan, wat kun je op je negende doen, niets en op een dag werd me verteld dat ze vermoord was, ze was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en misschien was het wel beter zo, had het zo moeten wezen ,ondanks dat ze me laat zitten met duizenden onbeantwoorde vragen en een vrouw uit Tiel belde me ooit op en gaf me een foto van haar, hoe ze aan mijn nummer kwam heb ik nooit gevraagd, maar rijk aan een foto ging ik huiswaarts en nog als ik er naar kijk of in mijn hand heb, geeft het geen antwoord op mijn zovelen vragen, ook al verandert het niets aan wie ik nu ben, nog wat er van me geworden is en al dat geluk wat ik mocht tegen komen, ontvangen en hebben, want ik ben zo rijk geworden, in korte tijd weer zo arm en ter gelijke tijd gelukkig met zo weinig, ben opa geworden van een kleinzoon en heb verschilden dochters bij verschillende vrouwen, die het zeker niet makkelijk hebben gehad met mij, zonder hen was mijn leven, als bij de geboorte, gedoemd tot mislukken, duizend goden hebben over me gewaakt en is geen straf me bespaart gebleven, dus geluk heeft verschillende gezichten en andere gedaanten, dan een in de steek gelaten kind alleen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s