De verloren zoon van de Sultana

feest felix 2011 376

Dit is dan ook de titel voor mijn bundel, als ik ooit, uitgeschreven ben, als ik in een kist lig, die misschien in het vage vuur verdwijn en ik tot poeder verbrand word en mijn bestaan uitgewist word, als een kaars in de wind en ik weet zeker, dat het niet mijn scheet was, veroorzaakt in Potrugal van de bonensoep die ik at,toen mijn nieuwe moeder mij in een tijl waste, het was winter en dan ga je spaarzaam om, dan word water gekookt en vermengt met koud water, die eigenlijk ijspegels waren,koud als pegels kunnen zijn en dat er een kachel die brande op petrolium, waar van die moeder in een gesprek later beweerde dat we een bad hadden in die villa, waar aan je weer ziet, dat de trots overhand, neemt in mijn herrinnering, dat ze met, een washand mijn lichaam liefkoosde en riep je hebt blauw bloed en niet omdat ik Indo was, ik kwam,van komaf, waar kun je, van afkomen? wat maakt het uit? wat maakt het voor verschil? dit moet me brengen naar? dat we een minister hebben en die heet, Dijkstal en die beweert dat adel door de penis van een edelman, vererfbaar is en dat de vrouw die dat kind baart , geen rechten heeft, alleen als het hun uitkomt en dat is dus een uitspraak in  twee duizend vijftien, dan zou je deze minister, weer naar school willen sturen,dan moet ,die begrijpen, dat, wat die uitkraamt, in tegen strijd is met de wet, van de natuur, natuurlijk is het zaad, de oorsprong, maar de drager van dat zaad, is bepalend voor het kind en of daar dan een titel aan hangt of niet?, wat is, dat is en hebben we hebben, daar toch geen belachelijke wet, voor nodig die dat uitwist, die tegen de natuur in gaat, die alles omwildraaen zo als onze geschiedenis van toen?dat is, als of alle vermeningen van ons konings huis, niet, waar zijn, onze prinsesen zijn eigenlijk, de titel niet waardig, nog zijn hun kinderen, prinsen, want zij zijn de vrouwlijke lijn?maar daar word dan, een uitzondering gemaakt! dat is meten met twee maat, dat is erger als een kastelijn die met drie pennen schrijft, dus wat mij betreft, kan deze minister de pot op, dan heb ik het vermoede, dat hij een beetje jaloers is!, het, niet kan hebben, dat hij niet geboren is, zo als ik, is het mijn schuld? niet dat er iets verandert, ik heb me zelf gemaakt, ik ben, de zelfde als toen, ik in dit kikkerland aan kwam en er heeft niemand voor me gebogen en dat hoeft ook niet, ik wil ,niet eens deel uit maken van een familie, die anderen uitgebuit heeft, op dat ze erzelf de fijne dame of heer uit konden hangen, terwijl anderen hun ruggen, striemen  de, littekens hadden, honger moesten lijden en gaan stelen, daar! wil ik geen deel van uit maken, daar neem ik afstand van vijwillig daar heb ik geen wet voor nodig, dat krijg je gratis, daar heb ik geen minister voor nodig, die denkt,  te weten waar hij, het over heeft! dat zijn uitspraak niet aansluit met deze tijd, maar met een uitspraak van een coloniaalbewind, die denkt, dat ze ons nog steeds kunnen vertellen, wat, de waarheid is, ga gauw , ga gouw naar je toren, doe of je gek bent, doe net als ik, sluit je af, maar als je, je verstand weer vinden mag, wat we achten dat je hebt, sluit je aan aan je pc, lees dat, wat je probeert te verbergen en kom dan terug en spreek, overdenk die onbezonne woorden en geef die vrouwen het recht, want zij, zijn het die baren en niet die lul, die er in gestopt word en waar moeten we trots op wezen? dan heb ik meer vertrouwen in ons tribunaal in Den haag, waar mensen hun tijd opofferen, de moeite nemen!, hoe moeilijk ook een oordeel te vormen, wat recht is en wat krom en als het krom is!, sluit het op!, verlos ons van die mensen, die echt niet bijdagen aan een betere werld, waar we allemaal, naar uit zien, zo dat we niet die zwarte pieten, hoeven te spelen, dat kleur,al word ze gemengt met adel, waar, misschien wel een code achter zit, want wie is er nu eigenlijk begonnen? ik heb er echt niet om gevraagt, ik werd geboren uit een moederschoot een Sultana, mijn vader een soldaat der Nederlanden, moest ook zo nodig, als of die schoot veranderde? als of die adel ineens, tot niets gedwongen werd, die moest terplekken in de naam van der Nederlanden een witte vlag hijzen, de benen bij elkaar en alles wat toen kwam bestond niet! ik ben niet geboren, ik heb me zelf gemaakt en heel Nederland berijpt waar om ik gek geworden ben, want terwijl ik in de houtgreep genomen werd, door de Nederlandse gedrags code, nog niet eens ontcijfert door de Engelse geheime dienst, waar de verloskundige, ook geen raad wisten en vermoede dat mijn moeder van ellende, bij het horen van al dit alles in een bosje ging zitten en mij baarde, want zelfs adel, heeft zijn trots!, dan denk ik die Haagse toren moeten die mannen en vrouwen, niet eens naar school terug gaan om tebrijpen wat er nu gaan de is, het is als of ze zijn blijven steken, hun doel was goed, de gedachte ook, hoop ik, maar dat die wereld verder draait en echt niet ophoud, terwijl zij dingen bedenken, zo als de wereld niet ophoud, als ik schrijf, die wereld draait door, dat houden we niet tegen, maar we moeten eens ophouden, de waarheid te verdoezelen, daar is iedereen, mee gebaat isen met mij zo velen, dan zal onze konig en dat mag hij zijn van mij, wat minder eten en niet net doen of er niets aan de hand is en dat zal die beter naar zijn volk kijken, waar van ik weet, dat ze hulp nodig hebben, net , zo als over de grens en dat bezoeken alleen, aan steden niet genoeg zijn, ook al heb je nog zo,n mooie vrouw en we houden ook van haar, gelukkig en ik wens mijn koning, ook alle voor spoed, ik geloof niet in een president, dat is,on Holland en uit eindelijk duurder, wel denk ik, zou je je kastelen niet eens onder verhuren, dat druk de kosten, waar je volk toch zo krom voor liggen, met vriendelijke groet een Indo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s