Volks-verlakking anno 2016

johannes-j2

 

 

Wat is het verschil, eind 1945 Indonesië en eind 2016 Nederland? de touwtjes worden nog steeds strak gehouden, fouten in documenten, blijven bestaan, terwijl ik ze al ontrafelt heb.
Waar toen mensen getuigen moesten oproepen, getuigen moesten een briefje ondertekenen, gestempeld en wel, soms had je wel vijf getuigen, verklaringen nodig, voor de molen na jaren eindelijk, ging draaien en wij de Indo, Molukkers en anderen, wachten nog steeds, in speurtochten, zie je dat gegevens, weg gelaten worden, terwijl deze juist zo belangrijk zijn om een volk, de wereld op de hoogte te houden, laten leren weten, wat er gebeurde, gebeurd is en als een overheid zo laks daar mee omgaat, hoe laks word de bevolking dan niet? Vrienden, kennissen, die niet eens weten wat daar werkelijk gebeurde, terwijl van de Jodenvervolging, ieder mens op deze wereld van heeft gehoord, op de hoogte van die verschrikking, behalve enkelingen die alles ontkennen.
In ons geval, zijn de gegevens zo klein, verborgen, verbrand en ontkend, zodat we raar aan gekeken worden, terwijl onze stem niet zal zwijgen, tot we echt gehoord worden.

Een gedachte over “Volks-verlakking anno 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s