Hoteldebootel achterstevoren

mercedes

Ter aarde, in de lucht en ter zee en daar tussen zweeft ergens mijn glas wijn, terwijl de zonnen stralen, dansen op de oppervlakte en hier en daar een vliegje aan trekt, die ik liever aan een stroop tape zou zien hangen, dan in mijn glas, omdat ik weet dat die vlieg bitter smaakt, natuurlijk zou ik een goedkopere wijn kunnen kopen die al bitter smaakte, maar zo ben ik niet, ik betaal liever ietsjes meer en heb dan ook wat, dus wat mij betreft kunnen die vliegen gestolen worden, misschien moet ik zomers wel wijn drinken onder een klamboe of met een rietje, zo dat, dat kreng niet in mijn keel beland en nu we het over belanden hebben, mijn aardappels belanden in een kist en werd ter plekken lek gestoken ik lijk meer op een soort krentenbrood, goed gerezen en aan gebakken, zo dat je van die zwart krenten, uit ziet steken, met een bitteren smaak van verbrande suiker, zodat je het niet eens Carmel mag noemen, misschien zie je nog een stukje sukade, door breken, groen, of rood of geel, zo geel als snot die uit mijn neus loopt en de kleur van etter die sijpelt uit de door mij open gekrabde wonden en al dit alles vang ik dan op in een bloempot, waar ik eerst een kurk in gestopt hebt zodat die drab niet op genomen word door mijn grasveld, dat zou ook verspilde tijd wezen en is die pot dan vol, dan plaats ik die zover mogelijk van mij vandaan, zo dat al die kut vliegjes, daar hun lol op kunnen en ik eindelijk rustig kan genieten van mijn glaasje wijn, waar ik overigens erg eenzaam zit, dit jaar is het rustig, iedereen gaat naar Spanje en Portugal of zo, Frankrijk prijst zich zelf uit de markt en het trieste is dat ze dit niet door hebben, die denken nog steeds dat ze in het walhalla leven en misschien is dat ook niet hun fout, want de uit vinder van de euro had een reken fout gemaakt, gewoon on herstel baren fout, ik moest daar vroeger voor in de hoek staan, want een Nederlandse Euro was meer als de Franse Euro, maar dat is nu te laat, het kwaad is geschied, dus de Fransen krijgen straks de rekening en niet dat ik ze dat gun, maar wel dat ze even moeten kijken naar hun prijzen, die te vergelijken zijn met Engeland, maar daar zit het kanaal tussen en natuurlijk dromen ze van oude tijden, toen Napoleon de wereld beheerste en misschien met Duitsland een nieuwe Europese regering gaan vormen, zo dat alle andere regeringen overbodig gaan worden en op geslokt worden in een Duits – Frans pakt met een zwakke Euro en iedereen die zijn bek dicht moet houden, dus met gedachten als deze, zuip ik van ellende maar die om weers vliegjes en wijn vliegjes op en het bederft mijn maag, die draait om en ik spuug rood over het gazon, kots komt mee, had geluk dat ik niet ter plekke stikte, want dat gebeurt wel eens, waar ben je beter mee af?

Een gedachte over “Hoteldebootel achterstevoren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s