Wat deed de tijd, wat bracht deze?

Zo zijn de wonderen de wereld niet uit? Onder het “mom” zo als alles moest wezen, alles moest zijn! Kwam deze mooie foto om de hoek, via een oproep op Facebook, met de springende woorden “Horstmanshoff “ als door een wesp gestoken, een bel die rammelde in mijn geheugen, de naam van 20 jaar geleden? Of langer, misschien korter? En ja hoor 5e generatie terug, via mijn vader, zijn moeder naar uiteindelijk Horstmanshoff, één uit Duitsland in Amsterdam belande naam! Door het contact met “Indische4ever” en tomeloze inzet werd de foto en zijn naam razend snel ontleed en boven dien één foto bij de oorlogsgraven stichting geplaatst op dat deze arme man, het voortaan niet meer hoeft te doen met alleen een wit kruis in Indonesië! Hiermee is mijn stamboom weer gegroeid en alle vraagtekens en namen in het komende jaar, hopelijk op de juiste plaats komen en als het kan nog extra foto’s, voor al van die paar die daar het leven lieten of de data die ontbreekt, want er is niets vervelender als gaten in de stamboom, waar de Nederlands-Indië stambomen zwaar onder lijden! Voor mij was deze foto, niet alleen waardevol, vanwege de gezichten, maar ook voor het DNA onderzoek, dit laatste is? Één nog grotere cryptogram als de stamboom zelf, over en weer worden nu puzzel stukje aan elkaar gelegd, wat oplettendheid oplevert!

Een gedachte over “Wat deed de tijd, wat bracht deze?

  1. Hoi Felix,
    Wat jij niet weet,is dat mijn beide ouders ook in Nederlands- Indie zijn geboren. Mijn oma van moeders kant is half bloed Moluks en haar moeder was Prinses. Mijn moeder is geboren in Djatiroto ( oost Java en mijn vader is geboren op Lombok.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s