Punt van een krokodillen staart in de bek!

Het verhaal was bekend, of moet je het een gerucht noemen? Een overlevering eerder, via mijn zus Beatrix, die had het weer van Lia Mai mijn achter nicht, die door haar dementie, waarschijnlijk in de geesten wereld leeft, haar jongste dochter, heeft net een herzen bloeding gehad, gelukkig herstellende! Ze wasvermeld op de bootlijst van 4. feb 1954 zamen in gezelschap, met de ex-vrouw van Albert Tempel! Je zult iedereen van je familie inclusief je ex maar willen redden, naar een veilig land verslepen, omdat het leven daar niet zeker meer is! En het geweten later niet gaat spreken? Meer als het toch wel zal gaan doen in de toekomst, vooral in stille momenten, opgewekt, door geuren of geluiden! En zo kwam ik in contact met Bea en deze had nog al wat vragen? Die ik niet had, jammer genoeg, wel kreeg ik enkele foto’s en als je deze knipt, heb je er nog meer! Maar ook een beter beeld, van de afgebeelde personen, terwijl ik de gezichten afzoek, naar verhalen, emotie! Verder als een licht verlegen lach van Albert komt het niet, de andere gezichten, tonen vermoeidheid, een leegte zo herkenbaar in die duizenden foto’s, wel spreekt deze foto me persoonlijk aan, je ex en haar kind mee nemen, dan je nieuwe vrouw die dan wel niet op deze foto staat, wel op papier, het gezin op de foto blijft in Nederland, behalve Albert en Lia Mai zij verhuizen naar Rotterdam, krijgen een dochter en verhuizen later naar USA, Albert overleed in 2020 San Marcos Calif USA en In Nederland speelt een andere tragedie af! Zo herkenbaar in Indische-Kwestie, een dochter beland bij vader, dan afgeschoven naar moeder en het vertrek van haar vader, kan ze niet verwerken, haar huwelijk loopt snel op de klippen en haar leven ook, dat eindigde uiteindelijk in een graf 1947-1971, haar moeder stierf eenzaam en begraven door de gemeente, dit zegt voor kenners genoeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s