Eelt en vergeelt, naam anders!

Oud Nijmegen

Als Indo werd Nijmegen, mijn zoveelste thuis, nog niet zolang geleden kwam ik deze foto tegen, met de texts Bakkerij van de familie Makaaij? Met straat naam en nummer en natuurlijk heb ik de site beheerder van oud Nijmegen bedankt! En gelijk contact gezocht met met deze familie! Die ondanks dat haar naam anders geschreven werd, uit een en de zelfde voorouders kwam! Uit het onderzoek van jaren, moest de tak ooit uit Millingen voort gezet zijn! Maar met al die jaren, moesten oude documenten, door gespit werden en bekroop mij het gevoel? Dat een hoger doel, mij naar Nederland gebracht had, om nu eindelijk die familieleden op een rijtje te zetten! Ondanks dat al honderden jaren deze pogingen ondernomen waren! Dit wespennest, te rangschikken, natuurlijk bleven nieuwe foto’s niet uit? Met daar in keurig schrift, de juiste voornamen weergegeven, wat in de reeds bestaande documenten, ontbrak! Zo verkreeg deze beste man zijn ware naam, zijn twee huwelijken waren bekend en hoop spoedig de ontbrekende tak van dat tweede huwelijk in onze stamboom toe te mogen voegen! Natuurlijk was dit goed nieuws voor de Mormonen in USA, de familieleden uit Utrecht waren daar actief en mijn verre neef Cees, wiens achternaam ook weer afwijkt, natuurlijk werd de familie naam van mijn moeder reeds in England en Ierland verbasterd naar McKay het Schots van Mackay! Maar Nijmegen historie, herbergde veel meer familieleden, deels door haar kazerne naar de oost van O.I.L wat latere werd omgedoopt tot het KNIL, via voorouders uit het verslagen leger van Napoleon waar van enkele via Harderwijk naar Nederlands-Indië vertrokken en nooit meer terug kwamen, achterlatend enkele broers en zusters! Neven en nichten in tijden dat grote gezinnen, zonder de “pil” normaal waren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s