Koper niet gepoetst, is dof!

Op het moment dat je er niet was, waar ook al die andere belangrijke personen ontbraken, dat moment dat die hand met een oorverdovende klap neer kwam, die mij voorover deed slaan, als een klok met versleten tanden, waardoor de wijzers na het hoogtepunt, even op de tijd vooruit liep, dat ene moment waar mijn wereld uit elkaar spatte? Waar het besef “alleen op de wereld” niet in boekvorm bestond, maar in een harde werkelijkheid, dit terwijl mijn hoofd gloeide van de pijn, die pijn die uitstraalde als in een delta van de Mekong of heb U liever de Biesbosch omdat dat dichter bij huis is? Het is ook om het even, terwijl het half was, vol wrok, vol pijn, vermoedelijk door de persoon die het vonnis voltrok! Als drijfveer voor haar handelen, naar iets kleins toe, zonder een verweer kunnen geven, waar alleen de kreten van pijn, die schreeuw van ongelijkheid, als bevrediging, als voldoening van wraak, waar deze persoon ooit zelf slachtoffer was, van intense verkrachtingen, een mens onwaardig! Alleen zo kan ik het begrijpen, wat me is ontnomen en die gehate beweging, die uit het niets verscheen, keer op keer, waar je, je niet op kon trainen, pas tot je doordrong, als het te laat was en je, je daarna je afvroeg waar zijn al die anderen, die anderen die in mijn leven ontbraken, dat ene moment uit mijn leven en die miljoenen momenten in mijn leven daarna? Terwijl ik in mijn leven moest vechten mijn eigen hand niet te verheffen, ook al was dat tot mislukken gedoemd! Dat is misschien wel het pijnlijkste, van alle pijnen daarvoor, ondergaan in die momenten dat jullie er niet waren, om me te beschermen tegen dat monster en de monsters die volgden en het monster wat ik zelf werd, geholpen door duizenden kwelgeesten, miljarden gedrochten en als pleister op de wonden? De dag dat jij weer in mijn leven! Heel even terug kwam! En al die andere deed vergeten, dat intense gemis, misschien wel? Dat wij beide door een verschillende, doch gelijke hel gingen! Waar geen einde aan bleek te komen, vast geplakt aan die rode loper van het leven, die af en toe met de mattenklopper er van langs kreeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s