Lost, gleed uit je hand!

Alleen op de wereld, is niet alleen een boek? Alleen op de wereld is een resultaat van gebeurtenissen, zo complex! Alleen op de wereld is ook een gevoel, een gevoel wat je nooit zal verlaten, hoe stevig je die beer zijn poot ook vast grijpt , slepend over de grond, langs je benen, in die korte broek, je korte mouwen van je shirt, wit als sneeuw? Terwijl daar onder, je lichaam en geest, doordrenkt zijn van gestold bloed en die beer van wol is geduldig en absorbeert die pijn en het is of hij zegt? Treur niet, dit terwijl hij om de hoek van de straat vliegt, door de snelle beweging van het kind! Dat heil zoekt! Naar een betere waarheid! Een beter leven, terwijl van binnen de illusie, allang was geknapt, maar de ballon van de wens, de hoop weer liet stijgen, omdat alles zo snel in een kinderleven bleek te gaan? Terwijl bij het ouder worden de tijd stil ging staan, die hand langzaamaan ontspande en dé grip op de beer verslapte en achter in het stof van het leven, verdween! Voor altijd verloren, alleen op de wereld! En ik met een paar grijzen haren, denk terug aan dat moment en kan hem niet meer vinden? Vergeefs speur ik mijn handen af, waar je ooit aan kleefde, een herinnering, bitter door gal en pijn, maar ook jouw warmte en troost, nooit uit gesproken in woorden, slechts met dat grote gevoel, zo denk ik vandaag aan mijn grootste troost, mijn levens redder in de nood, die ik net al alles in het leven verloor! Wat ik er voor in de plaats kreeg is anders, is nieuw en minder vertrouwd en voelt ook niet zo warm aan? Als jij mijn beer uit mijn jeugd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s