Dobber op de kop! Geen vis

Twee jaar geleden kreeg ik via Geneanet een link van een van mijn verre voorouders van mijn oma haar kant! “Marchant“ nu heeft het me jaren gekost met mijn trouwe mede onderzoekster Liesbeth om die naam uit te pluizen, vaders/ moeders/ kinderen/ van kinderen via allemaal steden en landen, continenten, eigenlijk net zo raar als mijn komt naar Nederland, over Nederlands-Indië waren jammer genoeg weinig documenten te vinden, behalve de sporadische huwelijks akte, en natuurlijk de volledige ontbrekende data vrouwelijke huwelijks partners van Inlandse afkomst, die door de almachtige heersers geen recht op data of achternaam hadden, als die ze door huwelijk kreeg en soms een voornaam! Mina- Sophia- Cornelia! Met het zoeken in der loop van jaren zag ik dat na de nederlaag van Napoleon, de voorouders moesten vluchten naar toen België, richting Harderwijk en vandaar over zee in het Nederlands Indië Leger, enkele kinderen bleven in Nederland in weeshuizen (Veenhuizen) en ander Amsterdam of Nijmegen, via via kwamen we bij hun voorouders uit, met klinkende namen, al dan niet goed gespeld, geschreven en zo heb ik officieel een verre/ verre heel erg verre, toch dichtbije neef gevonden, het DNA had zijn werk reeds gedaan, maar zijn gegevens, zorgen nu voor documenten en foto’s hij stamt af van professeur(leraar) Jean René Koenig 1758-1823 uit de Alsace Bas Rhin France, dit met dank aan neef Yves Bessis, waarmee ik maar weer besef? Wie zoekt? Zal vinden en dat een kans van op duizenden is, want van al die zoekers? Liep ik hem als het waren tegen het lijf, met dank aan Geneanet-MyHeritage-Stamboomforum en al die mensen die daar achter zitten, dag in dag uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s