Hinkelenachteruit

  1. Daar is dat stuk papier, een copy van de adoptie 18 Oktober 1965 met de onheilspellende woorden, die tegen spreken, door het vermerk, dat moeder aan geschreven is, over toestemming adoptie, wie goed gelezen heeft, weet dat dit schrijven rond de zelfde tijd van het overlijden(moord) moet zijn geschreven! Van mijn vader wisten ze dat hij leefde? Voor zijn ontbrekende handtekening liepen we bijna een jaar vertraging op? 2019 de vermoedelijke beulen van mijn moeder krijgen namen! De hoofd dader in ieder geval, misschien zelfs de verwekker half zusje? Twee namen Kenichi Sonei kaptijn van Kramat en Tjeding, 1944-1945 later ook Villa Isola te Bandung, terecht gesteld 7December 1946 en ene Okada die later terecht gesteld werd? Want wat vind ik als aantekening rode kruiskaart moeder? En wat weten we? Dat de poorten van Tjedingkamp open gingen 18.09.1945,we weten dat Bandung ongeveer 200 KM van Batavia ligt, we weten dat ze haar kinderen bij de ouders van haar man Gabriel bracht, misschien was hij ook aanwezig, de vader en moeder Karlos en Elly de laatste was Inlandse vrouw Necarsi, vader was gevlucht voor de beruchte volkenmoord rond Istanboel, zo valt op Japansekampkaart te lezen dat mijn moeder geen Nederlanse was, maar Nationaliteit van haar man aannam! Armeniër, hebben ze dit opgegeven om zamen in het zelfde kamp te blijven? In Bandung? Zoals het verhaal ook begon? 20 Dec 1943 3e landsopvoedings gesticht, waarna zij en haar twee kinderen naar Batavia verhuisde, met zo vele, maar deze data komt niet helemaal overeen, het zijn data die haar man later in Nederland door geeft, zij vertrekt niet gelijk naar Tjeding, ze beland eerst in Kramat, dan naar Tjeding en daar word haar kampkaart opgemaakt, zo vind ik haar uiteindelijk, onder een andere naam Johannes-Mackay, haar beulen kende ze al, haar enige wens? Kinderen in veiligheid brengen, dus vermoedelijk is ze met Japanse stafauto naar Bandung gereden, daar met kinderen bij schoonouders, dit was in de Friesiastraat 32, alles uitleggen en dit terwijl op haar kampkaart Burgmeester Kuhrweg aan gegeven word bij familie Thoma-Scheers? Misschien was ze daar niet meer welkom? Of wist ze teveel? Meteen de volgende dag? Dit weten we door kleine aantekening kampkaart? 19.09.1945 bij Villa Isola op de stoep, met of zonder koffer? Als moeder heeft ze haar kinderen gered! En dan word het zwart? Op enkele data na, die nu naar boven komt en de gegevens van mijn vader, het huwelijk? Vraag heeft hij haar in Villa leren kennen? Terwijl ze aan het werk was? Was het na of voor 7 December 1946 toen haar monster was gedood? Was zij in verwachting? Volgens mijn berekeningen, het bestuderen van foto, die pas drie jaar geleden boven water kwam, past het allemaal, als de glazen muil van Sneeuwwitje en de woede van het volk kreeg ze overhaar heen, met haar gezin in 1950, Indonesie was vrij! Het volk zocht schuldigen, jacht op geld, moeder bezat een winkel en huizen, mijn vader werkte daar of was weg en soms lang, kon ons zo niet beschermen tegen de woede van de bevolking, voor Nederland was er niets aan de hand, het was toch immers vrede?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s