Rookworst past niet in nasi

krantebericht

 

 

En zo zitten we nog steeds met de regering in onderhandeling, al hebben die het voor zich zelf opgelost? Niet keurig vragen? Stemmen? Ben je bedonderd, dat kost geld? En zo word je moe? onze ouders waren moe en wij moedeloos, roerloos, moederloos, vaderloos, zusterloos en broederloos en zo wachten zij, de regering, dat we allemaal de pijp uit zijn, 1e,2e en 3e generatie?

En voor de rest? gaat alles goed, het leven gaat door, we denken elke dag! aan die laatst levende, die lek geprikt worden met lintjes, doden! die alsnog geëerd worden, goedkoper kan het niet? Liefs met foto in de krant, om te laten zien dat Nederland zijn Nederlands-Indië, helden niet vergeten was, bijna niet vergeten was? Liefst heldhaftige doden? liefst in groepsverband, uit het verzet? Hadden wij van de 2e,3e generatie niet verder tegen die deur geschopt, wakker geschud, waar voorganger al jaren mee bezig waren! Veel heldhaftiger nog als wij? zij gooide eieren, kaapte treinen en kinderen, dit laatste was natuurlijk niet de weg, maar wie ben ik? Natuurlijk zou je ze het liefs een Jappenkamp in sturen, voor drie en halfjaar, dan vijf jaar de oorlog in sturen, dan verbannen, in kampen en pension onder brengen en geen soldij uitbetalen, misschien dat ze dan begrijpen, waar de frustratie zit! Nog niet gesproken over de ergste ziekte nooit erkend PTTS, waar niemand, nog de kinderen, gespaart, van is gebleven, een leed, wat tussen vier muren werd uitgevochten en later op straat, in drugs, alcohol, zelfmoord en verdriet, tot het verhuizen naar het land van oorsprong? of een sprong ver weg, over de grote zee?

Een gedachte over “Rookworst past niet in nasi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s