Die mooie doofpot, vast zwart geblakerderderder of zo?

001

 

 

Ja dat is dan mijn tante, deze foto kreeg ik zomaar 6 jaar geleden, kon mijn ogen niet geloven, wat is ze mooi? Ik streel met mijn ogen nog steeds die foto’s van haar, van haar man en kinderen, die voor mij allemaal zo mooi zijn, zo dierbaar, want ze zijn familie, Ik heb familie, hoera! Ja uit Indonesia, toen nog Nederlands-Indië de andere kant van mij? de kant van mijn moeder, de kant van haar vader, mijn opa, was haar halfzus, daar kan ze ook niets aandoen? zus blijft zus, familie blijft familie, alles kan? behalve trekpot dat kan niet? Melkkan, koffiekan, een oud grapje van mijn adoptief vader Jan! Ja je moet het maar allemaal snappen als je net geland bent op Schiphol, bij opa en oma woont, Amsterdam alle trappen kent en kasten, dan van schrik, wakker word in kinderhuis en zo geadopteerd zult gaan worden, zo rond je 6e jaar, dan valt het niet mee die Nederlandse humor te begrijpen? want ik was nog steeds in mijn hoofd bij mijn moeder? had die, me de moord laten stikken? kon ze niet tegen die rotkop van me? had ik iets verkeerds gedaan? gezegd? Teveel in mijn luiers gescheten? En in dat nieuwe huis, meer een klein kasteel, ging het gewoon over tot de orde van de dag? welke dag weet ik niet meer? Al die nieuwe mensen, namen Oswald, meneer Peters, meneer en mevrouw Bloem, ja ik sprak netjes met mevrouw en meneer, dat ging er in de loop der jaren wel van af, toen de teleurstellingen de overhand kregen, mijn echte vader was er ook vandoor, met een kut, belofte me achter latend? bleek later, klinkt grof, maar was ook grof? En ik zou nog veel grover worden, zodat Bakker Bart, die zo als je weet bij mij op school zat, grof volkorenbrood, in zijn assortiment bracht!

Wat zo leuk is alles je toch alles zelf uit moet zoeken omdat de overheid, liever alles in een doofpot stopt, schijnt heel veel geld te besparen? kom ik er achter dat, wat denk je? juist die Adel, waarvan ik dacht nee dat is niet zo? nou het is wel zo, wel heel lang geleden en via links om en rechts om, gehuwd, aangehuwd, zelf Balkan in DNA gevonden via de deze link: https://en.wikipedia.org/wiki/Janet_Stewart,_Lady_Fleming, heerlijk hoe ze over bastaards praten, als of je buiten de deur wippen, goed willen praten in de adellijke kringen, zo minderwaardig? terwijl ze er wel plezier aan gehad hebben en dan later blijkt dat ze nog een keer daar terug komt, arm kind dat zijn hele leven uit gescholden word? nou zo was dat met de Indo ook, altijd de Lul, wie ook zoveel pech hadden? de Chinese, werden, altijd vermoord, kregen overal de schuld van, Joden ook, slaven kwamen er iets beter van af? verdronken, werden verkracht, gedood, maar soms werden ze vrij gelaten, Indianen hadden het ook niet mee en in Australie, toen het nog niet zo hete, dat volk de Aboriginals , lopen ook nog steeds verdwaast rond en dan denk je wel eens is het niet beter dat de aarde even op zijn kop gaat staan, dan verzuipen we allemaal, natuurlijk op enkele na? want er zijn altijd geluksvogels? die kunnen vliegen of hebben een goede smoes en belazeren een volk, ja waar ik het nu over wilde hebben weet ik niet meer, wel wat ik weet, is dat ik familie heb en steeds meer er bij krijg, terwijl er ook weer steeds afvallen, dat heeft de Nederlandse regering ook het liefst heb ik begrepen!

 

Een gedachte over “Die mooie doofpot, vast zwart geblakerderderder of zo?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s