Nasi en dan boerenkool

111111

 

 

Waar moesten zij het van weten? wat konden zijn ouders, broers en zusters vertellen over mijn familie van moeders kant? Familie aan de andere kant van de wereld? Niet meer als dat mijn vader vertelde? En dat was niets? Ja een jaar geleden belde mijn net overleden lieve tante in paniek op, ik moet je wat vertellen? dat heb je met ouder worden, dan schiet je iets te binnen en dat wil je vertellen, je had daar 66 jaar geleden geen lef voor? Dat zat niet in de opvoeding? als volwassen hield je, je mond tegen kinderen en zo ineens? 91 jaar tante Rie moest wat vertellen, alleen wist ik dat geheim al, niet dat het kindje ziek was en dat ze daar kleren voor gemaakt heeft en op gestuurd naar Nederlands-Indië, de anderen wisten ook niet veel te vertellen, zelfs niet over mijn vader, kreeg eerder van adoptie ouders verhalen, nou daar kon ik het dan mee doen, had veel van mijn vader weg, altijd als ik katte kwaad uithaalde, of iets deed wat niet gewoon was bij hen in de familie? Dus mijn moeder kreeg rare vormen, van mooi, naar monsterlijk en na de jaren vervlogen. loste ze op! werd blauw doorzichtig van kleur, met een goud randje en in mijn krakers periode, was ze weg, door alle drugs die ik gebruikte, iedereen was trouwens weg, zelfs vrienden liepen weg, politie liepen achter me aan en deden de celdeur dicht, daar was het donker en stil en in de nacht, onder de deken, kwamen alle beelden weer boven, nu boven water, zweetdruppel, angstdruppels, lieten me uit bed glijden en ik werd weer wakker, terwijl ik moest slapen en zo sleepte ik al die ellende weer met me mee, een denkbeeldige rugzak en af en toe zie ik Pa voor me? zo als ik hem in 1959 voor het laatst gezien had en dacht aan die belofte/ ik kom je halen op een dag? welke dag? dacht ik dan? het is nu 1969 word toch wel eens tijd? heb al enkele jaren een andere achternaam, ook dat nog, misschien kan hij me daarom niet vinden, ik ben zo wie zo verdwaald, in het leven, in het land, provincie, dorp en dat mooie leven, dus zo weet ik niets van mijn bruine kant, waarom ik lenig ben, ver kan spugen, kan zien horen en ruiken, wat anderen, niet snappen en op het laatst, snapte ik me zelf niet meer, nog de Indo of Molukker, in eens zat ik in een race auto of achtbaan en hing ik in de lucht en werd wakker in een ziekenhuis, in een ander land en zo ging ik zwerven, van land naar land en rust kon ik niet vinden, niet mijn familie, niet mijn moeder, niet mijn vader, waar was die? ben al ergens in 1981, heb mijn zusje ontmoet, geweldig, ze was weer weg, klote gevoel, verder met zwerven.

Een gedachte over “Nasi en dan boerenkool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s