Bottenkluivenbah

50029858_2283469585030631_2270161726588583936_o

 

 

Terwijl Nederland, zijn verkiezingsbelofte, in het rond strooit en we weten dat er toch niets van terecht komt, zo gingen die Japanners, toen even opruimen, een gedachtegoed, wat toen wereldwijd werd, nageleefd en niemand die er iets tegen kon doen? Het beest was immers los gebroken, Duits, Italiaans, Spaans, Japans Beesten en dan zij die mee heulden en daar zijn door toedoen van hen, verschrikkelijke dingen gebeurd, maar ook helden daden en deze laatste hou ik maar het liefs in gedachten, want na al die moorden, na al die doden, geeft het me een gevoel dat er ook nog goede mensen bestonden, ook al moesten zij soms dingen tegen hun wil doen? Doden!

En zo zie ik dan hoe mijn familie, land werd in gesloten, in de eerste dagen al het leven van familie koste, slag op de Java zee, aanland en zo in gevangenschap, het licht ging uit!

Ik zie alleen maar schimmen, angstige kreten, ik voel de angst en schreeuw, roep vluchten zus, weg van hier! als kind nog geen twee, in een periode na de oorlog? De onafhankelijkheid van Indonesië! Volgens Nederland!

En zo staan we nog op de bres! 2019 Terwijl Nederland, zijn 75 jarige bevrijding gaat vieren, wat we ze zeker gunnen, maar waar zij? onze Opa, ouders, familie, wij? De KNIL dit laatste stemt me droef, met mij al die gene over deze wereld verspreid, waar de oorsprong lag bij een oorlog,  dan een revolutie, zogenaamde vrede en weer een revolutie, een oorlog die niet tot een einde wilde komen!

Een gedachte over “Bottenkluivenbah

  1. De Bewogen Jaren 1939 – 1950 hebben veel betekend voor iedere Nederlandse familie. Laten we nooit vergeten wat onze landgenoten moesten doorstaan onder Japanse onderdrukking, de Bersiap en de Politionele Acties.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s