Met je bek in het water

kamp japan

 

 

En zo ontstaan er stiltes, niet door ziekte? Maar door dood, niet mijn dood, gelukkig of jammer niet? Het is of je in een stroomversnelling komt, ze vallen bij bosjes? Dan heb je de @IndischeKwestie 2.0 waar ik sinds het protest 2018 in Amsterdam voor 110% op heb geworpen, waardoor, mijn leven een wending kreeg, die ze ook moest hebben! Via Indische documenten, Indische aangespoeld, Geneanet, Stamboomforum, My Heritage en DNA onderzoek, Museum Bronbeek, Mansell.com, herdenking in Den Haag, tocht Bandung en privé veranderingen, zorgen er voor, dat ik @Tweet in plaats van schrijf, een andere manier van schrijven, andere manier van je afschrijven, wat natuurlijk gaat over de Indische Kwestie 2.0, die als een blok aan mijn been bleef hangen, als een slaaf! zijn kogel aan het been niet kon verwijderen, lukte dit wel, het eeuwige litteken met zich meedragend, zichtbaar voor altijd! Zo is mijn hele leven, met al zijn bokken sprongen, zij sprongen, vluchten, tot het kan niet meer of gewoon, omdat eens alles stopt, behalve de dwazen om ons heen, die schijnen in de stroom versnelling te duiken, waar ik juist vermoeid aan de kant kruip, mijn wonden lik, wat? niet de kans krijg even uit terusten of weer verder opgejaagd word in de hoek en je weet het? beter met je rug tegen een muur, zodat je ziet wat er voor je gebeurd, nadat ik, bijna alles heb uitgepluisd, pluis ik nu de kip van het onrecht van mijn volk, ik noem ze mijn volk omdat ik verstoten ben geweest van hen, met enkele uitzonderingen daar gelaten, waar ik heel dankbaar voor ben, nog steeds, die verdieping in het Self onderzoek 1975-1979 dan 1982-2019 hebben een nieuwe wereld geopend, soms zou je denken aan verboden vruchten, of het verdreven uit het paradijs en zie daar? Die hand uit het niets? nou ja NIETS? het “alles” kwam me redden, terwijl ik mijn natte kleren uittrek en in de bosjes laat drogen, door de nog net warme zon? Ja ik zal er toch een leuk verhaal van moeten maken, anders trek je die kleren niet voor je lol uit?

Dus zo kwam ik thuis, terwijl ik dacht dat ik altijd thuis was bij me zelf? ik kwam bij lot genoten, die allemaal boos zijn? dat mag, natuurlijk hebben we daar een rede voor, als je weet dat je of je Opa, Oma, ouders, familie gewoon uitgeperst zijn, niet betaald, maar uit eindelijk begrijpt en snapt, waar zij en je zelf door heen gegaan zijn en dit laatste word dan afgedaan met een schouder ophaal of afscheping en het pijnlijke dat onze? mijn volk is belazerd door zijn eigen mensen, om vooral er bij te horen, gezoen in de politiek en netjes bovenaan de pikorde en als die anderen? de konden gewoon naar de kloten lopen, Nu ging ik in Museum Bronbeek al over mijn nek? van al dat tentoon gestelde geweld? nu gaat dat naar Den Haag? Een pleisterplaats, daar strompelen allemaal mensen tussen de 80-97 jaar uit heel! Nederland naar toe als een soort Mekka? Terwijl deze mensen liever die 25.000 Euro zouden hebben, als deze opgedrongen eerste hulp bij oorlogsongelukken, terwijl al die op subsidies draaiende organisaties natuurlijk trots om zich heen kijken, van wat hebben wij wel niet gedaan, zonder werkelijk ook maar iemand wat gevraagd te hebben en zo gingen bakken met geld, over de balk of bleven hangen, hebben we nog steeds een doofpot in de 2e Kamer en dossier met 140 vragen onder tapijt, enfin een rotzooitje, dus sluit U aan, als U iets herkent!

Een gedachte over “Met je bek in het water

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s