Werken-verwerken-toch

img306

 

 

Ja, ik kijk jullie aan, zoals iedereen dat deed in die tijd, zo als de sneeuw, iets ongekends in jullie ogen, verblindend, de rilling over de rug, verbergen, opdat de foto goed overkomt, dit was dan ook snel beslist, die stap om te vertrekken, verder te gaan, als dat je al kwam, van uit dat Indonesië, gewoon een tussen stop, je was hier ook niet echt welkom en dat voelde je goed, als ondernemer, dat zat in je bloed, had je in Holland geen kans, zo vertrokken jullie allemaal? Slechts jullie kinderen, een paar heb ik mogen spreken, via E-Mail, soms Skype, in een tijd, dat ieder aan zich zelf moest denken, om te overleven, heel traag nu in het jaar 2018, kwamen al die oude beelden binnen, die ik heb moeten missen, als een tante en oom ver terug in tijd, zo raar? Een schrale troost blijft deze foto, die door de sneeuw die er opstaat bijna net zo vreemd is, als jullie beide, jullie zijn er niet meer en die sneeuw is al lang niet meer gevallen, of heel sporadisch en zo vertrokken jullie naar Californie en ik arme donder bleef achter?

Een gedachte over “Werken-verwerken-toch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s