Leegloopzakkenvullen

DSC00225

 

 

 

Vandaag is in Frankrijk de rommelmarkt dag, elk jaar weer, opnieuw, dan worden spinnenwebben weg geveegd, woeste gebaren of liefdevol, dat hangt af van de waarde en de waard, kinderen hopen nog iets geld te vangen, voor hun oude speelgoed, beroeps verkopers vragen prijzen, die hoger zijn, als ooit lang geleden de ware prijs, al slenterend, opgehouden, door al die bezoekers, die ook duidelijk maken dat ze niets te doen hebben, deze dag, alles aan ze loopt te slenteren, andere mensen voor de voeten lopen, links nog rechts kennen, met hun hond of kinderwagen, zomaar dwars over de straat gaan staan, zodat je soms vergeeft naar een sluiproute zoekt! en zo word dan een volksvermaak, een straf en degradeert een ieder zich heel even als een egoïst en sommige maken daar een sport van! juist die net aan geklede mensen, waar van je verwachte dat ze beter wisten, de zogenoemde plebs, kakkers, neus in de lucht mensen, vieze remspoor onderbroeken, gasten, helaas vond ik geen andere korte benaming, voor dat soort last posten, die als het aan mij gelegen had, door de plaatselijke politie al daar, gelijk opgepakt had mogen worden, hup aan de schandpaal, om daar, hun tijd door te mochten brengen, om zo als volks vermaak te dienen, zo dat ze nog ergens, nuttig voor zijn, troep verhuist van eigenaars, vermoedelijk opgeslagen in tuinen, waar het zo leuks staat als de buren of vrienden op bezoek komen en je tenminste een verhaal kunt vertellen, hoe je daar en daar, aan kwam of hoeveel moeite het koste die mooie troep in je tuin geplaatst te krijgen, terwijl ik de pizza eet van uit het Kasteel, in dat plaatselijke dorp, trekken donkeren wolken samen en her en der vallen druppels en hoop dat niet iedereen als verschrikte vogels vertrekt, want ook ik ben een gevangenen van volksvermaak tentoonstellingen die je even uit de dagelijkse leur haalt.

Een gedachte over “Leegloopzakkenvullen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s