Nat en koud, net nog die warme zonnengod

10

 

 

En zo kom je thuis, nat, zelf de poesen en hond verrekken het, een poot buiten te zetten, terwijl ik alle moeite doe, het huis in! te komen, zakken gevuld, met PC snoeren, trui, die ik alleen tegen de avond aan hoefde te doen, Jas die ik helemaal niet nodig bleek, te hebben en al rijdende over de Franse autowegen, bedacht ik me, dat het leven van een zwerver als ik, binnenkort een halt word toe geroepen, als al het geld, weg is ben ik weer gekluisterd aan het huis, zo als een slak en dit laatste, stemt me angstig, de dag dat je niets meer kunt of mag, wel mag, maar niet meer kunt, dat is zoiets als halverwege een sprong uit een vliegtuig, op een hoogte van drie kilometer blijven hangen, voor eeuwig? Als of je vast geplakt bent, onder je lopen allemaal mensen naar je te wijzen en zeggen, moet je kijken, daar heb je hem weer? Je word geen ster! maar lijkt een ster, die niet fonkelt, dus meer een dooie ster, een ster die het niet eens beseft dat het af gelopen is, terwijl de gil van mijn lippen, alleen waar genomen kunnen worden, door mensen met een telescoop, die die iets verkrampte smoel van me zien, maar dan zonder geluid, kijk daar word ik dan, bang van en wat als die lijm niet meer houd? en ik als nog neerstort? en welk moment? morgens, des avonds zo als ze dat vroeger zo netjes zegde, zijden, of hoe schrijf je dat? Staat er nog wel iemand te gluren, door die Telescoop of is iedereen zijn aandacht, nog bij de bruiloft van gisteren? Dat terwijl er miljoenen bruiloften, plaats vinden over de hele wereld en wie weet, daar buiten? Gemengde huwelijken, als of het iets vies is? Morgen ga ik een gemengd huwelijk aan? als of je mosterd, met te veel zuur eet? Mensen trekken een bek? van He? Gemengde huwelijken, zijn zo oud als de weg naar Jerusalem of Mars! als daar een weg naar ging? Golven wel, dat had Einstein ons gelukkig nog geleerd en misschien surfen, we naar mars en noemde ze dat toen de Mars Surferweg, op welk nummer ik heb gewoond? weet ik  niet meer, dat is me ontschoten, want Jerusalem was makkelijk, Stalkribbestraat no 1, op de hoek van de Drie wijzen straat, die Vierde wijzenstraat, hadden ze toen over geslagen en na de kruisiging, als nog aangelegd, anders klopte de bijbel niet en zijn verhaal, wat we op school, moesten aan horen en we nu weten, dat daar geweldige onwaarheden zijn verteld, die iedereen, die gelooft, gelooft! Als of mensen geen alarm bellen, hebben, zo van hier klopt iets niet en de kerk is dan wel iets minder vol als vroeger, toch zijn er landen die hebben ook iets uit gevonden, die verhalen, overtreffen, al die verhalen daar voor en iedereen wil zijn gelijk, mensen blazen zich zelf op? dat is niet zo erg! Maar nemen anders denkende met zich mee het graf in, terwijl zij als goed gelovige, een plaats naast de schepper krijgen en al die andere slachtoffers, als dolende geesten rond dwalen? Dus wat maakt het uit, of die lijm los laat en ik te pletterstort, midden in de Arena van Arles en midden in een levensgrote bruine, met zwarte stront vliegen overdekte, stieren vla, waardoor al die strotvliegen een goed heen komen zoeken, de arbeiders in de Arena, de strot van hun bezwete gezicht vegen, mist het neerstorten plaats vind rond de werk uren, anders krijgen we scenario 2! dat betekend? alle muren, zitten onder de stront, botresten en bloed, vermoedelijk rolt een van mijn ogen, ergens in een hoek, waar ik het nakijken heb en zo is de regen gaan liggen, de kachel snort, de hond snurkt en ik ben weer een paar uur verder.

Een gedachte over “Nat en koud, net nog die warme zonnengod

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s