Stille gedachten, gevallen gedachten, stilleven, dood!

IMG_1577_Sm

 

 

Heerlijk opgewekt, opgestaan, de wind is gaan liggen en slaapt nu zijn roes uit, zo als gewoonlijk, de nacht was onrustig, terwijl de kransen voor mijn ogen danste, de klokken luiden en die stilte!, die schichtige blik op, die pc, want emotie! daar kan ik slecht tegen, een aangeboren afwijking, zuurstof gebrek? ik weet het niet! Vond het geen ik zag, triest, de verhalen van mijn vriend in de krant, weer een neef, die schreef over bevrijding die we nooit gekend hebben, gedicht over een traan, ongeluk, terwijl, we het geluk behoren, te hebben dat we leven, dat we mogen leven, het geen vaak verknald word door lullo,s, van boven of onder aan de maatschappij ladder, aan een stelsel, die berekeningen los laten op hoeveel je nu nodig hebt, aan geld, om nu net niet dood te gaan, zo dat ze dat niet verweten kan worden, de minima, maxima en dombo,s, zonder flaporen, roze geverfd om dat het zo hip is en het afsteekt op straat of was het de blauw lucht, grijs gekleurd als of het een Cameleon was, die lucht, niet te vertrouwen, van vredig naar onvoorspelbaar, mooi, donder, grijs, inktzwart om mee te schrijven, wat de vliegtuigen al deden na dat ze uit gevonden waren en straal motoren aangepast kregen, gemeten, om nog sneller te gaan, naar de toekomst, de maan of daar wel voorbij, met jouw er in, of op gesloten, zodat je nooit meer uit kunt stappen? zou het verschil maken met nu! zou het verschil maken of je boterham, dun of dik belegt is? behalve de grote drol in de WC die daar getuigen van is, of  als op de straat, in de wijde, de strontvliegen het uitwerpsel gade slaan, de walm van uit de verte ruiken, nog voor het je poepgat uit kwam rollen, persen, drukken noemde ze dat ook wel, spetters met bloed, als je aambeien hebt, zo is deze ochtend weer opgewekt voor me, alhoewel een beetje kil, dat wel en die verrekte hoest wil ook niet verdwijnen als sneeuw voor de zon, het zal die verrekte koeling  in het vliegtuig wel geweest zijn of die van het hotel en  nu ook bij me thuis, de meter loopt door, zo als de voorbijgangers van de Compostella of gewoon mensen uit het dorp of de dorpen daar om heen, wat heeft het een met het ander te maken? Niets? en zo is het ook, gelukkig ben ik wakker en kan het kaf van het koren scheiden, terwijl ik voor de zoveelste keer een ijsje voor mijn dochter moet pakken, opstaan, slot openmaken en in de schuur, de vriezer open met een haal en een schaar pak,  zij mijn dochter, zit blij te wezen voor even.

Een gedachte over “Stille gedachten, gevallen gedachten, stilleven, dood!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s