Monsters en Beesten of anders om?

DSC00381

 

 

Zo verlaten vele oude vrienden mij, niet omdat ze dood gaan! gewoon omdat ze niet begrijpen wat er in een mens kan spelen, iets anders dan voetbal of tennis, gelukkig zo als, bij een vulkaan, de lava verlaat de krater en ondergronds word nieuwe grondstoffen geladen en zo krijg ik nieuwe vrienden, zelf zij! die eens mijn vijand waren, waar de ouders van! ons verdreven, weer andere vermoorden in hun drang naar vrijheid, wie wil er leven onder een juk, ooit is die drang naar vrijheid begonnen en werd pas echt aangezwengeld door Japan, die even voordeed hoe je mensen respect afdwingt en langzaam, vermoord, zo langzaam dat een zwaardslag om de nek een verlossing werd, waar lichamen werden gebakken in die hete zon, in die hutjes waar geen hoek je kon beschermen, tegen het lot wat je stond te wachten en slechts de sterkste konden overleven en nog steeds zijn er Japanners, die niet kunnen begrijpen dat wij als 2e generatie ons daar druk overmaken, net zo als mijn Nederlandse vrienden? Want het is toch al zo lang geleden gebeurt?

Ja dat klopt, een verdriet en schicksal, is niet met een handbeweging, weg te vegen, kun je niet zomaar in een hoekstoppen, als zijnde niet gebeurt, het moet eerst bewezen worden en wat voor nonsens ik nog meer gehoord heb! Ik ben een van hen, ik ben een zoon van een, die al die verschrikkingen overleefd heeft, de eerste en tweede golf, toen de derde en vierde en toen kwam die zogenaamde bevrijding en deze laatste, overleefde ze niet en met haar een paar miljoen niet, vandaar, dat ik me druk maak, over wat toen is gebeurd, omdat het direct te maken heeft met mij, ik ben een product, ontstaan, uit die periode en mis nog steeds, volle namen, foto’s, gezichten en data, kan slecht gissen wat er met hen gebeurd is, hoe ze zijn gestorven, waar geen graf voor was of slechts het woord! onbekend

KNIL Soldaat of burger, baby, kindsoldaten, argeloze meisje, moeder, oma, de volgorden, telt niet in de dood en over het aantal? daar schreeuwt men nog huizen hoog of huizen laag!

 

Een gedachte over “Monsters en Beesten of anders om?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s