Flashback, pingpongtafel nasi er op

IMG_0240

 

 

Gisteren hoor de ik een raar geluid op mijn kamer, een geluid wat ik niet thuis kon brengen en dat kon kloppen ik ben niet thuis! Ben ver weg, hele andere geluiden, andere geuren, andere mensen, ze zijn zo klein, ik verbaas me er over, lijk de reus wel, in zijn zevenmijlslaarzen, het is als of je omringt word door al die lachende lieven mensen, die allemaal hun best doen, wat eten op de plank te krijgen, thuis! waar nog eens duizenden dwergjes met die zwarte haren en gitzwarte ogen, roepen ik heb honger!

Nou dit ken ik maar al tegoed, van vroeger, dus die paar lossen briefjes kan ik wel missen, al moet ik op passen dat ik niet blut raak, de meeste mensen doen, echt hun best het je, naar je zin te maken, het straalt er gewoon af, vandaag een drukke dag achter de rug, door het hart van Bandung, waar een mieren nest samen komt en opstoppingen onvermijdelijk zijn en een ieder op een zijspoor word geplaatst zodat je stapvoets weer de binnen stad kunt verlaten, daar zou je zeggen heeft de tijd stil gestaan,  zo als de huizen en winkels, die in achter gebleven karkassen, zich hebben genesteld, geworteld en camoufleren de armoede, de restante van het eens lang geleden, vroeger, bestande paradijs, van die overheerser, die is verdreven en verdween met booten zo als ze eens kwam! In al die wanorde heb ik stoffen gekocht, heel teer en kwetsbaar, bijna net zo teer en kwetsbaar als zijn volk, wat daar huist, zit, hurkt en kijkt, als of ze zelf niet snappen wat ze aan het doen zijn? Gelukkig zijn er vele die dat wel weten, zij regelen dat verkeer, een ieder schat in de snelheid van een andere en als een rits sluiting, schuift men langs elkaar heen, de goede richting uit, file is een dagelijks gebeuren, je zou bijna van traditie spreken en bepaalde uren als scholen uitgaan? dan duurt je tocht een half uur langer, , ze verkopen hier horloges over al, toch is het beter er geen om te doen, want de tijd gaat er niet sneller door, nog je beweging in dat verkeer!

Dus de beste oplossing is dan te gaan stoppen, even benen strekken, restaurant in, die zijn er in overvloed! maar stop daar, waar de oudere inwoners eten. Ik leer een hoop van deze mierenhoop!

 

Een gedachte over “Flashback, pingpongtafel nasi er op

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s