Ontwikkeld of toch dom blijven

15209025_1244063962328166_572055974_n

 

 

Die oude koeien uit de sloot? Waarom? Waarom! herhalen wij de geschiedenis? Omdat deze nooit juist is beschreven, het is een op gelegd, mogen weten, toelaten, afblokken, verdonkeremanen, beter een dom volk! Kind van de rekening was de Indo en eigenlijk ook de Hollander, deze laatste kunnen we niets kwalijk nemen? Wat wil je met een overheid, die ogen sluit? Waar documenten verdwijnen als sneeuw voor de zon! Waar leugens zwart op wit naar boven komen drijven! En daar zijn we boos over! Terecht, we zijn verkwanselt, verraden en nog steeds, ook door onze eigen vertegenwoordigers, smeergelden, doofpot politiek en de tijd lost het wel op!
Een bedrogenen volk, kinderen daar van! Pikken dit niet! Niet dat wij een nieuwe oorlog willen, nog daden die andere schaden! Wij willen die waarheid naar boven hebben, niet meer niet minder, als joden van het midden oosten, wij hadden geen gele ster, wij onze ouders hadden kampkaarten, in een taal die we niet kunnen lezen! Gelukkig was de vijand zo accuraat als de Duitsers, waardoor we gegevens terug kunnen vinden, heden ten dagen en gelukkig zijn er Nederlanders waar van de mond open valt! En zeggen ja maar dat wisten we niet! Daar is waar het onderzoek ook na toe gaat, de dialoog, maar wel heel duidelijk! Zwart op wit en laat het rommelen, laat Nederland en de wereld op zijn grondvesten beven! Wat dacht je wat onze ouders en wij hebben moeten doorstaan! Met die verrekte ontkenning, waar therapie betekende dat je moest geloven een konijn te zijn en daar rond huppelt voor de rest van je leven? Terwijl je Indo bent en geen ontkenning van je zijn! Dat konijn wel! Dat konijn arm ding wist van ellende niet beter, huppelt nog rond! Achter zijn eigen staart aan, zo als een ezel achter de wortel, dikke lul drie bier, geef mij het bier en u de rest, wij zijn woest, wij zijn boos, toch, zoeken we de dialoog, omdat wij mensen zijn, wij zoeken geen oorlog, omdat wij beter weten als iemand anders, welke impact dat heeft, dus rest ons niet anders, dan pennen te pakken, in oude documenten te graven, die aan kunnen tonen van ons gelijk, wij zijn zelfs is staat, verbranden, verborgen papieren, leesbaar te maken, zelfs wakker maken de doden, Konijnen uit de hypnose te halen, waardoor, ze weten waarom ze hier kwamen en wat daar gebeurde in de naam van onze Koningin en Koningshuis- regering – leger – zakenlui – politiek, die niet wilde begrijpen, dat na de Japanners, tijden keerden, catastrofaal, voor Nederland en ons en het Indonesische volk het beu was!
Waar wij uit eindelijk de dupe van werden.

Een gedachte over “Ontwikkeld of toch dom blijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s