Luchtsprong of stort

P1070039

 

 

Terwijl op de radio en TV nieuws word gebracht, dat ze ergens ver weg, een nieuwe planeet, een mogelijkheid vermoeden, waar we zouden kunnen gaan leven, als deze aarde verschroeit en uitgeput is, men hier op aarde, terwijl we niet eens instaat zijn de treinen op tijd te laten lopen, niet eens instaat zijn, deze afstand te overbruggen, roept bij mij de vraag op? Welke Adam en Eva gaan we daar heen sturen? Is die afstand niet zo groot, dat we misschien wel drie generaties moeten verwekken, hopende dat er geen boom mee gaat met een slang er in, zo dat we niet nog eens verdreven worden van het paradijs? Als we dan toch een keuze hebben, in wat we geleerd hebben, van uit het verleden! in een nieuwe start op een nieuwe aarden? Wat word haar naam? Wat zal deze planeet doen bij het betreden ervan? Woont daar al iemand? Zitten die te wachten op ons? Krijgen wij wel de tijd om die technologie te ontwikkelen! in een tijd waar we uitkijken naar verwoestingen rond om ons heen!
Omdat ik dat toch niet mee zal maken, behalve het laatste, ga ik verder met de orde van de dag, mosterd na de maaltijd onderzoeken naar het verleden, Indonesië, de rol van het leger toen! Legerleiding en regering, terwijl documenten uitpuilen, die daar over kunnen berichten, zoveel boeken geschreven zijn, getuigen verklaringen in hand bereik liggen, voor het oprapen, wij Indo’s kunnen alleen ons hoofd schudden over een zo’n westelijke domheid! Wie gaat dat onderzoek doen! Aan welke kant staan zij? Aan de kant van de slachtoffers? Waarvan langzaamaan weinig of geen, overlevenden zullen bestaan, als dit onderzoek over vier jaar afgerond word!
Ik steeds meer begrijp waarom ik als kleuter huilden op de kleuterschool, ontroostbaar, waardoor mijn oom moest komen en het verdriet weg ebt, hoe meer ik me verdiep, in wat er daar af gespeeld heeft, die mij gevormd heeft voor de rest van mijn leven, een brandmerk waar een koe of paard jaloers op zou wezen, de enige troost die ik heb, is dat ik niet alleen ben geweest, ook niet in dat kamp, waar niets te vreten was en ik vermoedelijk stal en daar gestraft voor werd, zo als ik als peuter gestraft werd, dingen te zien, die niet voor kinderogen bestemt waren! Dit alles geeft aan wat er toen gebeurden, na dat Nederland Indonesië op gaf. Deze burger oorlog ontstaan uit dat ontstane vacuüm is veroorzaakt door Nederland, met alle gevolgen van dien! Dit is natuurlijk niet leuk voor Nederland, maar hier van weg kijken lost niets op! Nu snap ik ook alle weg latingen in documenten, omdat ik de waarheid niet zou vinden, nu rest de vraag of ik geneutraliseerd ben geweest? Ik had een Indische paspoort? Op mijn geboortebewijs sta ik in geschreven bij Burgerlijke stand voor Europeanen Bandung, dus misschien was dit niet nodig, dit document geboorte bewijs is getekend 11e februari 1950, terwijl Nederland niet aanwezig was in Indonesië?

Een gedachte over “Luchtsprong of stort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s