Vuurwerk-geenwerk

foto Joh 082

 

 

De invloed van een boek, het slijpen van je herinneringen, opnieuw beleven, bij schaven, die blijvende vraagtekens, littekens, die nooit meer zullen helen, als stinkende wonden open blijven liggen, waar strontvliegen hun eieren leggen en maden de wond schoon vreten tot het bot, zo als het zwaard van ongerechtigheid uithaalt, dag in dag uit, jaar in jaar uit, na meer als een halve eeuw, een jubileum er bij opgeteld, kijk ik naar buiten, waar het er niet zo triest uitziet als reflex van mijn gedachte en de spiegel aan de muur, kan me ook niet vrolijk stemmen, dat aangevreten gezicht wat me aangrijnst, rotte tanden, dun haar en die stomme bril, terwijl het bureau voor me, net zo’n zwijnenstal is, de enige die gelukkig is mijn zwarte kater, als onheils brenger voor mensen onder een ladder door, languit ligt te slapen, de tv aanstaat van wegen de verkiezingen in de toekomst en al die berichten van mensen die dromen van macht en doods eskaders, waar weerloze mensen, slachtoffer zullen worden, zijn! de reclame die ons voorhouden wat we nodig moeten hebben voor een gelukkig leven! Terwijl ik door al die oorlogen gewandeld heb, de lijsten van slachtoffers tel, waar ook ik de draad van kwijtraak, zoals de vrouw die en steek laat vallen bij het breiwerk. Het volk wat steeds meer op straat beland, om te mogen wonen in kartonnen dozen of uit protest, dit laatste stemt me gelukkig, het eerste is een schande!
Zo als het een schande is hoe ze met zieken, bejaarden, zieken bejaarden omgaan, terwijl Parijs in vlammen staat, na dat drie politieagenten, iemand zijn buik open sneden, zodat zijn in gewand er uit hingen, het ging om een normale controle? Deze politie die steeds vaker in opspraak komt, waar misschien een psychologische test vooraf, ongeschiktheid voor deze dienst, had kunnen worden aan toont! Opdat ze niet iedere eerste beste gek in uniform stoppen, met alle gevolgen van dien, zo’, test ook voor elke regeringspost en de maatschappij zou er bij gebaad wezen, rust zou weder keren, gelden op hun plek waar ze nodig zijn en niet verdwijnen, als sneeuw voor de zon, deze wereld van vandaag, zal hard moeten werken, om al het kromme recht te buigen, voor het werkelijk te laat is. Zo waren mijn gedachten vandaag als het weer!

Een gedachte over “Vuurwerk-geenwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s