Ochtend stond ga liggen

feest felix 2011 482

 

 

Terwijl als kind, nooit begrepen, laat staan gehoord, de woorden die ik niet bezat, die onder gedompeld waren in het doorstane leed zo pril, waar je als kind door heen moest slaan, overheen stapte en een lach toverde, die verbloemde, omgetoverd tot een lach, die als masker gegoten bij je zou blijven je leven lang, zo was ik eens die jongen, als zo velen verloren, verdoemd! terwijl ik nu na bijna 67 jaar ontmoet de mensen die bij me hoorden, zij woonden rond om mij, misschien wel een dorp of stad verder, misschien kruiste ik hen wel op de hoek van de straat, zonder te beseffen wie zij waren, misschien zei ik wel hallo? kwam een glimlach op dat bedrukte masker en liep weer verder in mijn mistlandschap, verzonken dromen, vol geweld, honger en enge beesten op je hoofd, knorrende maag ,op gezette benen, schurft, waar een dokter achter zijn oren krabt, terwijl al die andere familie probeert stand te houden, overleven, weer vluchten uit dit land, mijn horizon, zo dat ze uit mijn oog veld oplossen gescheiden door een oceaan, immens, waar haaien zwemmen, albatrossen krijsen, als of ze me waarschuwen, je blijft alleen achter. Terwijl dat niet is, zoals ik het leven zag, voor mij hoorden we bij elkaar, voor mij waren wij een! wilde ik jullie armen voelen, warmte, gekte, enge verhalen hoe het was daar, nog enger als dat ik al in mijn herinnering draag, jullie zouden me troosten, ik zou vinden wat ik nooit gevonden heb, hoe iedereen om me heen zijn best ook deed en zo verdween ik in een wereld, de geleek op een jungle, waar de apen ontbraken en tijgers er heel anders uit zagen als op plaatjes en niet lang geleden kon ik ontsnappen, rukte dat masker af en rende naar jullie toe, mijn eigen vlees en bloed.

Een gedachte over “Ochtend stond ga liggen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s