Wat is het leven mooi, kijk de Zon

15209025_1244063962328166_572055974_n

 

 

En zo gaat het leven door, gezellig, lang leven de lol en waarom niet, wals al die mensen plat, die niet erkend zijn, we hebben het nog niet over al die doden, verbrand, verminkt, in een groot gat gegooid en zand er over, dan weer op graven, ringen en andere voor werpen er uit vissen, uitstallen in een museum, wat foto’s er bij plakken, een Japanse vlag, neer hangen?wie dat bedacht heeft??Hoe kom je er bij, hoe ziek moet je gedachten wel niet zijn of is het de onwetendheid, vrij vertaald dom! Nog even en we versieren, de vierdaagse met Nazi vlaggen bij de intocht en noemen de weg tussen Arnhem en Nijmegen, Ede en Wageningen, Hitler weg en we kunnen een stambeeld op richten in het Hitler park, waarschijnlijk in een nieuwe wijk, net oever de oevers van de Waal, respectloos, voor wat was gebeurde, in die wereld van toen, wat ook gebeurde daar, in dat land ver hier vandaan, ja, we hebben het over Indonesië, waar de slachtoffers nooit erkent zijn, waar de oorlog en zijn gevolgen niet op hielden bij de verwoede poging als nog Nederlands, gewin te behalen, door Kaptijn Raymond Westerling, waar in steden en dorpen, geronseld werd voor een nieuwe oorlog in Nieuwe Genua en Korea, waar uit mijn dorp zeker twee soldaten geronseld werden, naar ik zeker weet, we hebben het niet over hen die niet terug kwamen, niet hebben we het over hen, die nooit gevonden zijn, Indo’s Europeanen, Afrikanen en noem maar op, wanneer begrijpen ze in Den Haag, wij waren de Joden van toen en zullen dat altijd blijven, tot onze laatste adem.

Een gedachte over “Wat is het leven mooi, kijk de Zon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s