Morren,porren,prikkendoor

025

 

 

Terwijl het rommelt, terwijl Rommel zelf daar geen schuld aan is, maar Nederland eindelijk, eens wil gaan kijken, naar wat zo lang geleden gebeurde, waar mijn leven slechts een onderdeel was, van mensen die gelukkig waren, al of niet in rang en orde, blote voeten, waar je schoenen zou verwachten, waar de Adel huisde, gelijk zoals elk gezin, daar! Waar men op de foto ging, gelukkig maar voor ons en dat deze foto’s bewaard zijn gebleven opdat we weten hoe het er toen uit zag en zien dat Adel toen ook gewoon was als ieder mens, niet meer en niet minder, alleen de tragedie, die achter zo’n foto schuil gaat, waar het antwoord niet een twee drie gevonden word, namen, verwarren, gezichten niets zeggen, om dat de getuigen niet meer bestaan en als ze toen bestonden, ik geen contact mocht maken met hen, als of ze niet goed genoeg waren voor me, tevens geeft het me een idee hoe mijn moeder leefde, in die periode, dat Japan geen inval deed, wat wat daarna kwam? Is met geen pen te beschrijven, terwijl die zelfde pen wel alles over Nasi Duitsland wist en het bedrog van Nederlandse Joden gemeenschap, die zelfde pen was ook in Indonesië aan het werk, ook daar was verraad en ook daar was de Nederlandse soldaat de klos, bevel!bevel en dat bevel gelde ook voor de Indonesiër, vrijheids- strijder genoemd, waar wij slachtoffer waren, niet een keer, maar vijf keer, hoe kom ik aan dat getal, Japan, 1e en 2e actie en Raymond Westerling en toen na 1950 de Indonesische onafhankelijkheid strijders, terwijl Nederland 1945 werd bevrijd, begon voor onze ouders de ware oorlog, met zijn nasleep tot 1972, dit was de laatste oproep, voor een veilige haven Nederland, gedwongen en gedwee kwamen zij, titels werden door gestreept in registers van Den Haag, om dat ze minder waren, gekleurd, dus niet waardig aan de waarden, van de Adel van Nederland, terwijl de oorsprong was Duitsland, zo als ons volkslied ons heeft geleerd, slechts de huidskleur, was niet echt blank, wel waren het mensen met trots en dat hebben ze hen nog ons af kunnen nemen en wat ik denk van dat onderzoek? Loop eens voor waard, pak de koe bij de horens en plaats een artikel in de krant, met de hele waslijst van namen, jullie wel bekend en schaam je, zo als ik me schaam, hoe jullie met mijn volk zijn om gegaan.

Een gedachte over “Morren,porren,prikkendoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s