Achterste voren lopen, is anders

15225216_1244054265662469_1262705393_o

 

 

En zo kom ik eindelijk thuis, door een foto van lang geleden, een foto uit het verleden 1934 Bandung, Indonesië, niet iedereen kan begrijpen wat het voor me betekend? Voor mij heel veel, na meer als 66 jaar, krijg ik namen, krijg ik verschrikkelijk dingen te lezen en daar tussen door ook mooie verhalen, vergeeld als dof goud van een verwaarloosde kroonluchter, omhangen met spinnen webben, stof uit vervlogen tijden, als een boekenwurm ben ik gekropen, van bladzijde tot bladzijde, vermalend en opnemend, hongerig, zo als ik altijd hongerig was naar weten, soms ontbrak de voeding, toen en ook nu! Mijn broeksriem kent vele kerven, achter gelaten door de stands, des tijd, in welvaart en tegenspoed en dit laatste, smaakt bitter, als een ganzenbordspel, bepaald door dobbelstenen en zijn worp, de hand die lijd, bepaald de uitslag en voor mij was die ongunstig en toch ook niet? Nu blijkt dat al dat lijden, slechts een doel heeft gehad, achter de waarheid komen, niets meer en niets minder, geen wonder dat mijn vrienden mij een beetje raar vonden en nog vinden, wat denken jullie wat ik er van vond en vind! dit laatste heb ik nu gevonden, een thuis, een echt huis, met mijn familie, die ik zo gemist heb, heel mijn leven! Hoe kun je dat uit leggen! Hoe kun je dat beschrijven, als die eeuwige schreeuw, die bij geboorte al klonk en nog nagalmt in mijn oren, waar ik altijd mijn vingers in stopte, omdat ik bang werd, was, voor wat men noemt de realiteit en dit laatste heb ik nooit kunnen aanvaarden, nog verwerkt, tot op heden, nu komt de rust en tevens de tranen, van wat nooit heeft mogen wezen, zijn!

Een gedachte over “Achterste voren lopen, is anders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s