De dag daarna

DSC_0472

 

 

Misschien zou de Nederlandse TV meer aandacht moeten geven, wat er voor de tweede wereld oorlog gebeurde en tijdens, misschien is het wel verwatert in de geheugen van mensen, niet in die van mij, het IS word nu bestreden, niet met woorden, niet met pennen, het offer wat wij allemaal dragen in Europa, door komst van vluchtelingen, dat komt hard aan, wat rest ons anders om te helpen? Wilders is veroordeeld, een zaak van de rechter, deze zelfde rechter zal bepalen hoe ver hij kan gaan, dat is de enige hoop die ons rest en voor zijn aanhanger, ga naar het oorlogsgebied, ga kijken met eigen ogen, misschien dat ze begrijpen waarom mensen daar niet willen of kunnen leven, verder meld je aan bij bejaardenhuizen, ziekenhuizen, buurthuizen, help mensen in nood, maak je nuttig en je gekanker neemt af, je eigenwaarde groeit, we beseffen maar half hoe goed we het nog steeds hebben, als je thuis komt en het licht aandoet, je centrale verwarming open draait, je eten kan kopen in een supermarkt en besef dat je het niet alleen moeilijk hebt, voor mij is het niet anders of je nu in Nederland woont of daar buiten, mensen terug sturen naar hun land, kan alleen maar als ze geen gevaar lopen, dit laatste is maar goed ook! Ook dit laatste hebben we geleerd van het verleden, een verleden waar ik niet trots op ben, nog naar terug verlang.

Een gedachte over “De dag daarna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s