Omtoveringen en nog veel meer

feest felix 2011 375

 

 

En zo werd ik een om getoverd tot een wandelende, Totok, terwijl ik, Indo was en zal blijven tot mijn dood, of was ik toen we vertrokken uit Indonesië, de landing in Australië en de tussen landing in Singapore mijn huid aan het vervellen? Werd het met een dunschiller, geschild en vervangen door een nieuwe huid? Zo stelde Pelita dit jaar de vraag of ik behandeld was voor mijn hongerbuik, dit is een buik die doet denken aan een vrouw in verwachting, maar dan leeg, zonder eten er in, alleen maar lucht, dus als het waren zie je eerst een buik en dan een lange tijd niets en dan mijn armen en de rest van mijn lichaam, het antwoord was? Weet ik niet! Net zo min als ik me kan herinneren dat ze mijn huid afschilde en vervingen door een Totok huid, in een Totok huis, Totok school en Totok leven en zo is het gekomen dat ik me jaren zo Totok voelde dat ik er Totok gek van werd en dat veilergershalve, maar ben gebleven, om alle vervelende vragen te omzeilen, later zeilde ik dan ook graag, ging eerst naar zeilkampen en met wat ik daar leerde kon ik al snel op enigenhoutje, de plas of rivier op, later heb ik dat om geruild voor een motor, ook daar voor wat lessen, en broem er op los, zo snel dat de politie van Nederland bezorgt toe keek en soms de motor en berijder, controleerde en soms een boete gaf, want ik reed op sliks rond, dat zijn kale banden die je op een circuit van Zandvoort gebruikt voor beteren weg ligging, daar waar ik wat rondjes deed, tussen door. De politie agent krapte achter zijn oren en zo kwamen we in gesprek, wat tot gevolg heeft gehad dat de Nederlands politie les ging nemen op Zandvoort, heel verstandig van ze, alleen zijn de bochten daar iets anders als op de normale weg, ben je daar eenmaal aan, gewend, dan kun je alles aan, mijn vriend Paul van Erniech, motormonteur in Oss, die me menigmaal hielp mijn motor, weer aan de praat te krijgen, hij kon nog beter en harder rijden,als ik en heb het hart nog ik mijn keel, als ik denk aan onze ritten door Nederland.
En ik denk dat die snelheid, waarschijnlijk, bij gedragen heeft die Totok huid te verwijderen, ieder geval mee hielp, het werkte als een oude teil, waar je met groenen zeep en een harde borstel, geboend werd, tot je weer glom en blonk.

Een gedachte over “Omtoveringen en nog veel meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s