Weer anders, andersweer

DSC_0472

 

 

Sommige dingen kun je slechts een keer doen in het leven en heb daar met het gezin gebruik van gemaakt, zo belande we in Gennep een uit de kluiten gewassen dorp of was het wel een stad, gezellige winkels die leden onder het slechte weer, als je de hoofdstraat in loopt, loop je zo tegen een kerk aan en boven op die kerk hebben een stel ooievaars hun thuis gemaakt, ze hebben het zo naar hun zin dat ze niet eens de moeite nemen op winter vakantie te gaan naar Afrika, waar je wel op moet letten als je daar naar kijkt of loopt dat terwijl ze hun nest schoon maken of opmaken, vallen er takken naar beneden, gelukkig kun je dit aan horen komen als de tak op het leien dak valt en zo via de dakgoot met een klap op de klinkers valt, daar tegen over het je Hotel de Kroon een gezellig onderkomen, waar je als ketting roker als ik een kamer kunt huren met balkon en uitzicht op het nest gratis op de koop toe krijgt, nu was daarvoor de carnaval gevierd, dit was te zien aan de conventie die her en der verspreid lag, die door de schoonmakers, waarschijnlijk door de regen niet weg te vegen was, voor het Hotel een gouden kroon en een put bedekt met dik glas zodat je kunt zien wat ze daar vroeger ooit in gegooid hadden en dat is heel wat, van potten en scherven, tot kogels toe, die doen denken aan de tweede wereld oorlog of verzet, de Romeinen hadden wel de overhand, gezien de stenen die gebruikt zijn om die put te maken, wat het hotel betreft, alleen maar lof de ontvangst is vreemd je mag daar je auto wel even neer zetten en de koffers uit pakken, overigens word je geholpen de koffers naar je kamer te brengen en dan voor een wachter zijn bonboekje pakt zet je de wagen een blokje verder op en je wandelt dan langs het gemeentehuis, waar een kunstenaar of kunstenares een mooi mozaïeken vijver en bordes gemaakt heeft, het geen het dorpshuis een wereldse uitstraling geeft, onder tussen terwijl je je hoofd naar boven richt de gevels van de huizen kunt bewonderen tot de draak van Joris, waar ik het verhaal daar achter door de drank vergeten ben en zo stap je binnen in dit oude Hotel, waar tapijten iets slechts gezogen, maar toch schoon lijken, de warmte uitstralen van wel eer.
Je word in geschreven door een dame met bril en de sleutel, heeft een soort reddingsboei, zodat je mocht je ooit te water belanden, die ieder geval niet kwijt kan raken, misschien wel je leven red,, dan ga je de trap op met een rode loper overtrokken en komt in een kamer waar je mond van open valt, een kamer tot in de puntjes aan gekleed, vorstelijkheid is hier op zijn plaats en dit geld voor alles het ontbijt, de bar, de keuken en de bediening en als het aan mij had gelegen was ik nooit meer weg gegaan, maar helaas aan alles komt een einde en zo ook aan mijn verhaal, mocht U ooit gewoon even er uit willen zijn, even anders dan is Gennep de moeite waard.

Een gedachte over “Weer anders, andersweer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s