Rot of ver

P1060717

 

 

Terwijl de kou laat in treed, veel later als we gewend zijn, zijn langs mijn PC beelden, voorbij gevlogen, via mijn telefoon gesprekken gevoerd, die er op wijzen dat veel mensen hulp nodig hebben, zo als Rundervink beschreef, juist mensen die dat niet willen of ook niet nodig vinden, met alle ellende van dien en vooral voor hun omgeving, zo zou je willen dat klinieken gevuld, konden worden met mensen die geholpen moeten worden, voor eigen best wil, natuurlijk besef ik dat het pijnlijk is, nog pijnlijker voor de ouders, als je toe moet geven, aan het laatste red middel, opsluiting, hulp verlenen met medicatie, een proces dat jaren zal gaan duren, mijn adoptief broer kan daar alles over vertellen, die heeft dat allemaal achter de rug en nog loert de ziekte om de hoek, die kan terugslaan op elk moment, In Groningen het Jellema kliniek, daar zijn knappe dokters al jaren bezig, mensen te helpen, te helpen een waardig mens van je te maken zodat je mee kunt draaien in de samenleving zonder andere mensen schaden te berokkenen, de meeste mensen komen in het gevang terecht, waar met anderen ogen naar de dader word gekeken, omdat de mysterie van de geest van een mens zo complex is, zo in gewikkeld, dat zelfs in Groningen men jaren nodig heeft om de juiste medicatie te vinden, in onze samenleving hebben we geen begrip, nog kennis, nog mogelijkheid om verloren zielen beter te maken en deze armenzielen beseffen niet hoe erg het met hen is gesteld , tot het te laat is, zo als bij mijn adoptiebroer, de in het buitenland van de weg werd geplukt, met al zijn wanen en bij mij de gedachte kwam hem te verlossen uit zijn lijden, gelukkig was er plaats in het Jellema Kliniek en leeft hij nu, vrij en blij en kunnen we samen lachen over vroeger of huilen, Wat een respect heb ik voor hem als je zo naar je zelf durft te kijken, ik krijg er ieder geval kippenvel van.

Beter kippenvel krijgen als anderen tot last wezen, nog erger, je zelf in de weg zitten en anderen de schuld geven, ik weet waar ik over praat, ik heb korter op gesloten gezeten ik hoor jullie hulproep aan, meld je aan, vraag hulp er is altijd een oor dat luistert en helpt je een beter mens te worden, sterkte er mee.

Een gedachte over “Rot of ver

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s