Waar ging het ook weer over, was het zo, stront in de mond

XXXX

 

 

Onderzoek, onderzoek, onderzoek, bestaat uit vele soorten, kijken in je kont, kijken naar je zelf, kijken naar beneden of boven, links of rechts en als het niet anders kan verrek je je nek en was je een ei en dan viel je van het hek, dat is het rijm wat ik me herinner van ooit en dat is ook een land, daar moet je voor betalen, mijn land is gratis dit laatste omdat het waarschijnlijk saai is geschreven, Onderzoek betekend kijken naar en dat is raar, want terwijl je kijkt, moet je lezen en denken gelijk en de ellende is, het moet ook kloppen, nu hadden wij vroeger matte kloppers en het stof vloog alle kanten uit en bij wind had je pech, dan werd via het raam alles weer gedropt waar het vandaan kwam, onderzoek betekend tijd, tijd nemen, voor iets waar van je dacht dat het niet belangrijk was, onderzoek betekend, dat het wel, degelijk, belangrijk was, onderzoek laat je beseffen dat de tijd je inhaalt, al liep je, nog zo hard weg en wou je vergeten, alles wat achter je lag, als of een gum alles weg gestreept zou hebben en vergeten was het blad, daar onder, die als een sjabloon een dubbel leven weer gaf, een kopij van je waren, ik, onderzoek betekend dat je de belangrijkheid in ziet van het nu en het verleden, als of twee armen elkaar helpen vast te houden, wat je los liet, onderzoek betekend geduld, het geduld wat je nooit op kon brengen, omdat het leven zo anders liep, omdat alles niet zo liep, als het had zou kunnen wezen, zo als het zou moeten zijn, al waren er geen duisteren machten, die je weer hielden, te zijn die je hoorde te wezen en onderzoek laat je beseffen, dat je nietig bent, dat je alleen mag dragen, je last en dat je die door geeft, zonder het te willen aan je omgeving, je toekomstig, gezin of vrienden kring, onderzoek is de meest geest verruimend middel op de wereld, verslavend, innemend, een roes, de roest van het versleten, verleden, word weg geborsteld, door een borstel van koper, waar de oude glans, word hersteld, slechts voor even en je vervalt terug in je mijmering en onderzoek.

Een gedachte over “Waar ging het ook weer over, was het zo, stront in de mond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s