Pianobord, zonder eten

P1060698

 

 

Niet dat mijn leven rot is, het is slecht geweest en in tijden dat het me goed ging, voelde ik me nog beroerder, zo beroerd dat ik moest overgeven, terwijl mijn colbert glansde van de kots, gemend met het laats genuttigde maaltijd of drank of schaamhaar, gemengd met snottebel, geel uitgeslagen, beslagen en de geur daar omheen, ik loop met een boog om me zelf heen en ieder ander ook, ik loop als het waren in een kring van de stad, tot ik buiten de stadsmensen ben gelopen, nog steeds, stinkend en geurend naar ransig braaksel en ik mijn ooghoek, zie ik ingeblikt speeksel, gevuld, rijkelijk gevuld met biefstuk en puree, doperwten, Kroketten-mix en nasi ballenflappen of waren het krentenbollen-flappen appel-berenburg-jenever-whisky-wodka-coocaine, gewoon verslikte pindanoot of chips aan de geur kon ik het niet meer thuis brengen, nog de volgorde, laat staan dat die überhaupt bestond, de orde! of volg, wolf, schijthuis, schreeuwlelijk of gewoon zieke man, verloren in de stad, terwijl je alleen waant, maar niet zo is, terwijl je dwaalt,dwaal je samen, deel je samen, verlies je je samen en met je samen je saam, je naam, je geest en gedachten, je verleden en het heden, tot je naar de stomerij gaat waar ieder wijkt, waar de toonbank alleen voor jouw daar is en bedient word als een vorst, al is het gezicht aan de overkant van de balie, bleek en afgeschermd door een, zakdoek omgetoverde tot een masker en puilen de ogen in de kas zielig uit en roepen om hulp, die niet geboden word, nog aanwezig is of zal zijn, het drama ten top, de

camera draait en mijn maag ook en die van U? Toch gaan wij door, door in de stank van braaksel, glad geel en groen, blijft plakken aan mijn hand terwijl ik mijn best doe alle ellende te laten verdwijnen, zo als in een sprookje, sprookje bestaan niet, toch houw is dat beeld vast, als of het de redder in de branding is een boot een reddingsboot, waar is de Kaptein?, waar is de stuurman,matroos, zeil of motor gebleven en waar is het vliegtuig?, weg gevlogen zonder mij. En blijf achter met de troep, net weg gehaald bij de stomerij, gelukkig.

Een gedachte over “Pianobord, zonder eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s