Wel godverdomme

DSC_0923

 

 

Het Leven is mooi, terwijl de wereld op weg is naar een oorlog, die ze zelf geschapen hebben. Wij willen genieten, genieten van het leven, zo als een glaswijn rood, vol van kleur, terwijl de damp van rook de huiskamer vult, geniet ik van het leven, ook al is om me heen niet alles zo als ik zou wensen, maar wie ben ik, ik deed het zelfde een halve eeuw geleden, ook ik, was eens opzoek, op zoek naarme zelf, terwijl ik voor de spiegel stond en het eigenbeeld niet kon zien, zelf een bril was niet voorhanden en werd me ook niet aan geraden, zo zie ik vandaag de kinderen iets boven de vijf en twintig jaar, die zoeken, naar hen zelf en denk, doe en ga, als je die weg van mij wilt afleggen, ik wens je sterkte toe.

Nooit zal ik aanraden te gaan waar ik vandaan kwam of waar ik naar toe zal gaan, nooit zal ik vragen te drinken zo als ik doe, waar flessen in geruild worden voor zakken van tien lieter en dat scheelt een hoop flessen, zo is de helft van mijn tekst verdwenen en zijn woorden uit mijn mond vervaagt en het is moeilijk de woorden, trug te vinden in de tijd, dus breek ik niet mijn benen en ga door, waar we zijn gebleven, de zonschijnt en geeft de warmte die we zoeken, want elk kind zoekt geborgenheid en vandaag de dag zie ik kinderen met een geweer, welke waanzinnege is op dat idee gekomen?waar kinder horen tespelen met speelgoed, poppen of blokkedozen, waarin de warmte van armen en handen een liefde volle kus, genegenheid de weg naar vrijheid bied, de warmte die door gegeven word aan kinderen en klein kinderen, al die vluchtelingen die alleen gezien hebben de angst, wat heb ik met jullie te doen, wat wens ik jullie ogen het mooie wat wij hebben om ons heen, maak deel uit van ons en later als je groot bent, vertel het verder, hoe het ook kan wezen, zelfs als wees, dat er een ander leven bestaat, waar in liefde belangrijker is, dan al dat geweld waar in je op groeide en nooit om hebt gevraagt en het is zondag vandaag, als niet gelovig man, alleen in bange tijden, wens ik je geluk toe en dat je eens een glas wijn met me kunt drinken en onze ogen kijken naar een betere wereld.

Een gedachte over “Wel godverdomme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s