Vioolsnaar muziek, geluid de weg naar opgroeien

DSC_0676

De zon schijnt, hij lacht ons toe, laat ons vergeten slechte tijden, de kinderen spelen gelukkig achter de computer en niet in de tuin.

En zo begon mijn zoektocht naar het verleden, Nijmegen Burghard van de Bergstraat zondag s,middags, een half uur te vroeg, dat maakte niet uit, we waren nooit alleen, trouwens bij elk op treden, waar ook, volle bak, http://www.noviomagus.nl/OudNijmegen/100/cwdata/997-Stellakelder.html.

En zo is mijn zoektocht begonnen naar voor mij de beste gitarist die Nijmegen gekend heeft, ook al is hij zelf daar over erg bescheiden geweest, Loek Schrievers, dat wil niet zeggen dat andere gitaristen, slechter zouden zijn en Nijmegen had er vele, Joop van der Plas bv en bands in overvloed, waarom Loek? Wat hij uit een simpele Spaanse gitaar kon halen, zeker voor die tijd gezien, ook al werd na gespeeld wat door grote artiesten uit Engeland of Amerika als plaat uitbrachten. En natuurlijk kan een band niet bestaan zonder een goede bezetting, van Drum John Le Jeune, Bas, Henk Le Croix,tot Sologitaar, Loek Schrievers, Joop van Kesteren zang, Gitaar zang Jan Bruinewoud. Dit geheel heb ik over genomen, want al die namen was ik allang vergeten, gezichten niet, natuurlijk in de loop der jaren wisselde de Band van bezetting en kwamen nieuwe namen daar uit voort. Zo kwam ik in contact met De Lindenberg met Jurgen Hoogma, die weer een link stuurde naar SINORA, waar bekende gezichten op doken, wat betekend dat Nijmegen nog steeds in leven is, al zijn enkele niet meer onder ons, zoals Wouter Pennings, die ooit speelde in mijn Punk band, bij gestaan op drum door Johny uit Groesbeek, die slechts drie weken heeft kunnen bestaan omdat we toen wegen het oorverdovend kabaal uit de oefenruimte werden gegooid op de Berg en Dalseweg, bij Bakker de Vaan in de schuur.

Dus zou ik graag weten hoe het Loek is vergaan is in het leven, zag wel dat hij net als Wout Pennings op de Griekse Toer is gegaan, wat ik hem zeker niet kwalijk neem, daar er niets tegen Griekse muziek is, want wie heeft er niet de Sirtaki gedanst, weet niet of ik het goed schrijf, zal wel gecorrigeerd worden door iemand.

Bij deze breng ik een proost uit, bedoeld voor alle muzikanten uit Nijmegen, zanger, drummer, bas gitaar, solo, ritme gitaar.

Een gedachte over “Vioolsnaar muziek, geluid de weg naar opgroeien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s