Galop,hop,hop

DSC_0294

Terwijl men mij vertelt dat de tuin verder op en bij de buren mooier is en ik ben gaan kijken , het is waar, hou ik van een iets wilde tuin, waar zomaar uit het niets iets groeit of opduikt, zodat je vol verbazing kijkt naar de natuur zo als die had moeten wezen, door wind en vogels gebracht, zaden van ver weg en regen die de rest doet, waar insecten hun gang gaan, leven en dood elkaar opvolgen, verslinden, verscheuren, uit schijten, spugen, vermenigvuldigen, een kraamkamer, terwijl de vlinders, dwarrelen als een gevallen blad, lieveheersbeestjes bij duizenden, krioelen en de mieren, groot en zwart,rood,wit mee doen in het gedrang,mijn voetsporen drukken planten om en stap op een hondenhoop, al scheldend op mijn hond, had hij dat niet ergens anders kunnen doen en gelijk besef ik dat de hond gelijk had, waarom bij de buren als je het ook hier kunt doen.

De bouwvakkers zijn aan het werk, het is maandag dus het tempo ligt laag, ik vlucht naar boven en schrijf en drink mijn glaasje wijn, het kan, het is elf uur geweest, mijn nep oom Joop Eilander journalist ooit, deed het zelfde, helaas is hij niet meer onder ons, dus beeld ik me in net als hij op tijd, wijn tot mij te nemen, niet dat het het schrijven bevorderd, de zon breekt door, de boeren razen met hun tracktors door de straat, op naar het land, waar werk genoeg is

De kleuren in de bergen tegen over me zijn als een schilders palet, strak blauw op de achter grond, heide lucht er naast en zie ook dat mijn vrouw de ruiten laat wat ze zijn, zolang de verbouwing niet af is, dus dat zal wel een poosje, zo blijven. Zelfs de stikkers zitten nog op het raam en ik voel me niet geroepen die te verwijderen, weet niet eens waar dat stuk gereedschap ligt, zo als ik niets meer kan vinden, zelfs mijn sokken en onderbroeken zijn verstopt of in zakken weg gestouwd, de achter kamers stinken van het vocht hoop dat we volgende week, dat gedeelte onder handen kunnen nemen, ik kan ieder geval drie dagen niets doen, dan toe kijken en mijn snor drukken.

Een gedachte over “Galop,hop,hop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s