Geen kerk geen perk, gewoon een mooie roos, die prijkt

DSC_0048

Terwijl vannacht mijn geest en lichaam dwaalde in dromenland, een flinke scheet hoorbaar was, waar van de echo weer galmde in de slaapkamer, de vliegen ter plekke dood neer vielen en ik wakker schrok, mijn vrouw aanstootte, die van schrik wakker werd en je dan, in ogen kijkt die nog niet helemaal wakker waren, zich omdraait en denkt barst maar, dus was ik alleen wakker, naar beneden en een peuk op steken, wat kan een nacht saai zijn, vooral als je niets te doen hebt en dat had ik niet, ik keek naar alle troep die nog gedaan moest worden in het huis, de hond sliep vredig op de bank of ze deed maar als of?Wat dat betreft zijn Border Colly,s uit gekookte honden, die weten al wat ik denk voor dat ooit de gedachte tot me door gedrongen is en dat wil wat zeggen.Doe Sotto is ook niet erg gelukt, wel lekker maar minder lekker van smaak, als mijn vriend Chris het doet, over eten mijn vrouw laat me verhongeren en dat kan ik helemaal niet gebruiken, waarom ben je getrouwd? Een beetje vrouw kookt voor haar man, of zit ik er helemaal naast?ben ik uit de tijd, is alles anders geworden, kook de man voor de vrouw? Ja, ik weet het niet meer, waarom trouwen we dan nog, wees vrijgezel, ik ben getrouwd omdat ik me verantwoordelijk voel voor mijn gezin en voor haar rechte als ik er niet meer ben, dit vond ik wel zo belangrijk, kijk mijn vrouw kook al jaren wat ik niet lekker vind, doet ze dit expres? Zo als mensen die geen zin hebben in afwassen en dan, borden laten vallen? Zo van, schat doe jij dat maar niet meer, de afwas, anders houden we geen bord meer over om van te eten!

Terwijl de jager in de bossen jagen en ik er eigenlijk bij had moeten zijn, treed de avond in en denk ik aan weemoed terug aan de zomer, toen vrienden me bezochten en mijn wijn dronken met volle teugen en muziek gespeeld werd, gedanst en plezier, waarin we even konden vergeten, waar een lach, als zonnestralen scheen, goudgeel en weerkaatste in je ogen van jou en mij en allemaal, waar harten klopte, zo als verliefde voelen en het leven hoort te zijn.

Een gedachte over “Geen kerk geen perk, gewoon een mooie roos, die prijkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s