Mormeldier met je bek open

089

Het is rustig in mijn hoofd, een beetje vreemd voelt het aan, onwennig, een leegte die ik allang niet meer gekend heb, maak me een beetje zorgen, gaat het wel goed met me? Anders flapte ik altijd rare dingen uit, schreef me suf, zou ik een lekke band hebben? Moet ik misschien naar de garage toe, voor een check up? Zelf de hond, slaapt op de bank, mijn vrouw ligt ook al vroeg op bed, met een boek, mijn dochter is aan het lijn trekken en dit herken ik van vroeger, zo doe altijd of ik dan boos word en zo win ik dan een paar minuten, langzaam aan word het stiller in huis, ik hoor alleen mijn vingers bewegen over het toetsenbord.

Ik zie ook wat minder rare dingen, behalve een stuk muur in de rivier, vermoedelijk van mijn buren een kilometer stroom opwaarts, die zijn weg gevonden heeft in bijna een jaar tijd, dat blok weegt vermoedelijk een ton en dat is jammer anders had ik het even op gepakt en terug gebracht naar de rechtmatige eigenaar, mijn vinger op de bel en dan een verbaast gezicht en zegt die is niet van ons!was toch een mooie gedachte van me.

Nu ga ik het vermoedelijk als versteviging van mijn terras gebruiken, wel met een graafmachine, die komt volgende week, hoop ik, want je weet maar nooit in Frankrijk.

Vandaag hebben we ook een kip gekocht bij Lidl, die is wel niet zo lekker als mijn eigen kippen, mijn vrouw heeft geen zin er een te plukken, de luie donder, die kip van Lidl valt niet tegen en spartelt ook niet, keurig verpakt en met een paar flinke klappen in stukken gehakt, ik wil morgen Sotto maken, de kleef rijst heb ik al klaar en de taugé heb ik ook, dus met een beetje geluk word het wat, morgen middag eten we de Boef Bourgogne en moeten de tegels tegen de muur.

Ik heb nog maar honderd zestig meter te gaan en het zwembad is klaar, beschut tegen overstroming en bescherming tegen water overlast.

De kippen waren overigens niet blij, dat zie ik morgen dan liggen er maar vier eieren in het hok, die andere vreten ze waarschijnlijk op, uit protest, niet dat ze niet genoeg te eten krijgen, ze willen gewoon de gekke kop van me zien en moet even met ze praten, water hadden ze genoeg door al die regen.

De tuin lijkt een slagveld of een oerwoud, het ligt er aan aan welke kant je kijkt, van boven af valt het wel mee, van beneden schrik je je rot en als je er door loopt heb je allemaal klitten aan je kleren, als het gaat vriezen komt een vriend met de tractor en ploegt me de boel om, ben ik van dat gezeur af, want het dorp klaagt, moet je kijken bij die Hollander, ja zelf hebben ze geen tuin, een dorpshuisje waar je schreeuwend uit het raam zou springen, zo klein is het, mijn ouders hadden ooit z,on huisje of ik dat wilde hebben? Nou niet echt! Eens had ik een varken van 200 kilo en die hete Sarkozy en in het dorp vonden ze het maar niks en zelfs een man drie dorpen verder op, dat is tien kilometer verder, vond het schande want dat varken kon je ruiken in het dorp, hij zal zijn bovenlip wel geroken hebben, in z,on dorp kletsen mensen altijd wel, die mensen hebben niets te doen, die wisten al te vertellen, dat mijn dochter niet van mij was! dat kon niet, als of ze in het bed gelegen hebben met mijn vrouw en het van hun is?ze dichten me ook van alles toe, ik zeg dan altijd, o ja? Voor de rest zijn ze aardig, ja, ik blijf wel een buitenlander in hun ogen en zij zijn van Spaanse, Italiaanse en Portugese afkomst en de rest zijn echte Fransen van geboorte.

En toch het is het dorp waar ik van hou, alleen kom ik er wat minder als voor heen, het is ook een takke eind lopen, negen honderd meter, soms als ik goede zin heb loop ik het, maar meestal pak ik de auto, praat met iedereen door het geopende raam en geef dan gas, op naar huis en pak een glaasje wijn, luister naar de rivier of jacht honden, vogels of straaljager, vliegen en kijk naar vlinders.

Een gedachte over “Mormeldier met je bek open

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s