Had ik maar drie dubbeltjes, die door vielen in mijn hoofd, dan ging het vast beter

2014 Expo Internationaal Montpellier France
2014 Expo Internationaal Montpellier France, Delirium en Dante 

Vandaag onverwacht bezoek, brood machine gekregen, glazen en elc. verwarming en nog wat spullen voor het huis er word aan ons gedacht, hart verwarmend, bedankt, vandaag tegels voor de keuken gehaald en nu nog plaatsen, met een scheef oog kijk in naar de trap, die ook moet verhuizen, op de plaats waar hij zo wie zo had moeten staan, morgen komen drie man, werken, dus wie weet schiet het op, vandaag ook gesproken over de opvang vluchtelingen bij ons in het dorp, want daar moet ook iets gebeuren, we kunnen die mensen niet aan hun lot over laten en met de handen in elkaar moet dat zeker lukken, het doet me zo aan mijn aankomst in Nederland denken en wat al mijn Indische en Ambonees vrienden moesten doorstaan en later de Surinamers, Turken, Marokkanen etc., we schuiven gewoon een beetje op, maken plaats en luisteren naar hen die gehoord moeten worden, mensen met een verhaal en dat is zeker geen leuk verhaar dat kan ik U verzekeren, maar een verhaal van heel ver, van een wereld die we niet kennen, alleen van TV, dat is echt anders als dat wij zien, om daar te wonen en leven en uit eindelijk eieren voor je geld kiezen en vluchten, dat daar wat minder vriendelijke mensen tussen zitten, daar kunnen zij niets voor, mensen in nood, als of het vroeger anders was toen wij Indonesië bezetten, als er geen Nederlandse boeven onder de bezetters waren, je zult maar op groeien in een land waar je niet weet wie je vijand is, nog wie je vertrouwen kunt en kinderen die op groeien met bommen en raketten boven hun hoofd of door hun huis, wat zou jij doen? Weet je nog de tijd dat je in Duitsland ging werken omdat je daar meer loon kreeg?wat waren wij toen in Duitsland? Gastarbeiders, buitenlanders, niet meer en niets minder en eten is er genoeg, een mooie rede om af te vallen, een paar pondjes minder, Nederland wees het land waar ik eens zo trots op was, het land waar alles kon, waar alles mocht, waar ontdekt mocht worden, waar we fouten mochten maken, waar we van leerde, de tijd waar we open stonden voor elkaar en daar zijn veel, bekende Nederlands beroemd mee geworden, denk aan Leen Jongewaard ,Adele Bloemendaal, schaap met vijf poten, vergeet niet dat dit slacht offers zijn van de wereld politie en daar hoort de US bij en alle grootmachten, zelfs wij, wij maken onderdelen uit van wat over de hoofde giert, dag en nacht, jaar in jaar uit, van deze mensen en kinderen, dus matig U, schuif op en maak plaats.

Met dank namens de vluchtelingen.

Ondertekend Felix Meihuizen Beeldendkunstenaar

Een gedachte over “Had ik maar drie dubbeltjes, die door vielen in mijn hoofd, dan ging het vast beter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s