Straaltor

DSC00456

Terwijl ik s,morgens opsta, eerst een dubbele bak koffie zet, om wakker te worden van de hele gezellige avond daar aan vooraf, waar een lading kinderen mee genomen werd, die toen los gelaten werden in de tuin, met al het kabaal wat daar bij hoort en wij de ouderen, bleef niets anders over ,van de hitte gingen we drinken, want dat is de enige oplossing aan die verrekte zon en het daarbij drukkend gevoel boven je hoofd, om die te ontwijken en na een uur of zes had ik er genoeg van en vlucht in mijn bed, waar ik net wakker werd.
Met de grote bak koffie naar het terras waar mijn ogen dwaalde over de waterstroom, waar de schrijvers, schaatste dat het een lust was en me de gedachte ontlokte, van zouden we niet toch maar verdelging middelen uit de kast halen?want als ik al dat gevlieg om me heen zie, van al die insecten, dan is de luchthaven van Schiphol een broekje, goed het afremmen van de motoren ontbreken, daarvoor in de plaats, toch een gebrom of zoef geluid, dit laatste lijken dan meer op straaljagers, die zo langs je hooft schieten en je soms een snelle beweging moet maken dat zo iets niet tegen je opbotst en dan die enge beesten die je steken, ze hebben me gewoon levend op gevreten, wat betekend dat ik me wezenloos krab en op gezwollen lichaamsdelen heb, vandaar dat mijn geest weer even opholsloeg, als een paard die een zweep over zijn rug krijgt en maakt dat die weg komt terwijl de ruiter of wagen mee hobbelt en zo stuiterde ik met mijn gedachten door alle hindernissen, die de laatste jaren het steeds luider wordend protest het uiteindelijke verbod op bestrijding middelen goed gekeurd heeft en dit is dan ook goed te merken, zelfs heel dicht bij, misschien is dat door dat de rivier ondiep is geworden, zo dat er geen vis te bekennen is, door de hitte de vogels allang in de bossen verstopt zitten, waar ze vermoedelijk de hongerdood zullen sterven, bij gebrek aan eten, want met die hitte zien zij het ook al niet meer zitten, de vleermuizen, doen ook niet echt hun best, dus om me heen is het een groot orgasme en voortplanting van ongedierte.
Ondertussen is de morgen alweer voorbij, de kinderen naar het zwembad, die kleine opdonders hebben minder las van die hitte en vieren hun vakantie.
De poging om s,middag even de ogen te sluiten mislukt volkom en op, straat is het stil een stilte die een paar keer per dag verstoort word, door de plaatselijke brandweer of ziekenauto, waardoor ik weet dat er toch nog ernstige dingen gebeuren om mij heen, buiten al dat ongedierte.

Een gedachte over “Straaltor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s