Gapendschreew

DSCF0971

Terwijl ik naar mijn vingers kijk die, nou niet echt schoon zijn van die aarden, omdat ik geen gat heb gegraven, slecht denkbeeldig en mijn geest naar rust verlangt, dit laaste gaat niet op en zo gaan mijn vingers weer ophol en met hun alles om me heen, zelfs in mijn glaswijn komt een draaikolk, terwijl mijn tanden en ook die kunst er naast rood gekleurd worden, zo als de kleurpotloden in de houder van mijn dochter, die het tijd vond het ouderlijk huis teverlaten voor een nacht, dan denk ik wel, jij durft! Ik kreeg het angst en beven op haar leeftijd, ik was blij dat ik een dak boven mijn hoofd had, wat dat betreft was ik zeker een held op sokken, vast zokken met gaten, misschien nog erger gijtenbijersokken, die zo lekker gingenstinken als je zweetpoten had en dit laaste heb ik lang gehad, het wqs zo erg dat ik ze voor de deur al uit moest trekken en inderdaad dat scheelde veel, ook moest ik die zokken uitdoen en gelijk de voeten in een bak water, waar zeep in gedaan werd, anders had het nog wijnig zin en zo dwaal ik weer lekker af, en ga mijn glaasje vullen om nogmaals tekunnen genieten van die draaikolk er in, dat zie je niet elke dag, zon glas moest je uit kunnen vinden, want dat wil iedereen wel hebben, dan was ik tevens uit mijn ellende verlost en nu we het over ellende hebben, dan valt het wel mee, het kon nog veel erger wezen, dat lees en hoor ik overal, niet dat ik elke dag de krant door lees of met mijn snuit voor de TV zit, zodat ik vierkante ogenkrijg en moet geloven, wat er tegeloven valt, want wat dat betreft, ik kan het sterk vertellen, ik ben niet alleen, dit laaste is gek, want als ik in de bergen loop, dan heb ik alleen beestjes om me heen en die komen snachts ook tot leven, dat is raar, want ik ga lekker slapen als dat lukt, je kunt dat ieder geval proberen en vaak lukt het niet, dus heb ik weer een smoes om teschrijven en zo mooi hoe ik uit zo,n klavier al die letters pluk en dat dat aan elkaar gebrijd word, tot iets onzinnigs en raar, zit die gedachte nog even teoverwegen of ik dat glas met die draaikolk uit zal vinden? Dus als ik dan zeker niet via de paden naar beneden loop en uit moet kijken dat ik niet op mijn bek val, dit laaste kan zomaar gebeuren, voor al met die droogte, kijk is het nat, dan plakken die stenen aan de grond en die stenen, aan die stenen, bladeren, takken en ga zo maar door, dan is als het waren alles met elkaar verbonden, maar bijdroogte niet, dan glij je voor je het weet er onderuit en dat kan pijnlijk zijn, voor al als je op je stuitje beland of in een heel raar verhaal op je voorhoofd, dan moet je de massel hebben dat een van die dieren een telefoon heeft en de brandweer beld, die de telefoon op neemt en vraagt waar is de brand!dan zie je dat beest kijken en denkt, welke brand en voor je het weet een uur of langer komt daar een helikopter en uit die helikopter komt een laddertouw of touwladder, die ontrold zich en ik zie een been, een voet een jas vel gekleurd uit die deur zakken, hij wiebelt, door de wind en het laatste stukje van de ladder overwint de redder zijn angst en springt naar mij toe en het gaat slecht met me, bloed spuit uit mijn wonden, daar op mijn voorhoofd, nog voor ik het besef, ben ik verbonden en word gehesen door die deur, door alle haast ben ik vergeten dat dier die de brandweer gebeld heeft te bedanken, maar als je zo bloed heb je daar schijt aan en nu lig ik in het ziekenhuis, ik heb pijn aan mijn hoofd, waar dik verband om zit, zo dik dat ik haast niet meer kan denken en dit laatste vind ik niet leuk, zelfs aan dat glas met draaikolk kon ik niet denken en dat benauwde me zeer.

Een gedachte over “Gapendschreew

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s