Vloerzee

DSCF0761

Sind ik het denken afgeschaft heb word het leven er niet makkelijker op, terwijl je het om gekkeerde zou verwachten, dit is dus tegen alle regels in, integen deel, alles om me heen stapelt zich op, als stapel wolken, die drijgend naderen, vooral mijn kand uit! was het maar naar jullie, denk ik dan, dan was ik daar ook van af, dan kon ik als een stieren vechter met mijn rode doek het onheil omgaan, met een linkse of rechtse bewegen, iets door de knieen zakkend, een lichte buiging en hop, maar bij mij zakt de broek terplekken van mijn kont, zodat ik lang uit lig, pardoes in het zand, ik haalde nog snel een boekje er bij hoe vecht je stieren, het mocht niet baten, het boekje was geschreven in een taal, die ik niet kende en van overmaat van ramp stonden er geen plaatjes is, zodat je, om nog de juiste beweging te maken, dat verrekte onheil af tewenden, dus bleef me niets ander over dan de paraplu tevoorschijn te toveren en omdat ik toch aan het toveren was, bedacht ik een konijn, die trok ik aan zijn oren en dit vond die niet leuk, slaakte een gil dus liet ik hem vallen, opgelucht huppelde het weg, mij achterlatent met een onbevredigt gevoel, op dat moment, de bui door een ruk wind weg geblazen werd, daarvoor in de plaats de zon door brak, waren die zorgen ook al snel vergeten, van blijdschap schonk ik me zelf maar een biertje in en draaide een peuk en zit nu lekker voor me uit testaren, wat wil zeggen, alles kan er nog zo drijgend uitzien, soms heb je dat beetje geluk nodig en soms hoef je niet tekunnen stieren vechten of toveren, dat was anders, voor die mot die ik gisteren zag, die werd opgevreten en daar was geen ontkomen aan, niet dat ik het erg vond, toen ik dat zag gebeuren, beter die mot als ik, dat laat maar weer zien, hoe blij je kunt wezen op sommige momenten in het leven en tevens hoe eng we kunnen denken,  ik in ieder geval wel, terwijl om me heen slachtoffers vallen, zelf verpletter ik onder mijn zoenzolen of laarsen duizende beesten, terwijl ik loop en als ik in de auto rij, veel erger, kikkers bij regen op de weg, slangen en nog veel meer, mijn ruit is bijna aan vernieuwig toe, zal carglas moeten bellen, die komen bij je thuis en het kost je ook niet de verzekerings premie, dat zeggen ze ieder geval, dus neem ik dat voor waar, zo als je alles moet geloven, wat beweerd word, mij werd ook altijd beweerd dat ik me geen zorgen hoefde temaken in het leven, dit laaste heb ik wel geweten en weet nog steeds niet welke gek dat verzonnen heeft, ik verzin veel en vaak, maar op zoiets was ik nooit gekomen, dus ik simpele ziel geloof dat allemaal en heb het angst en beven nog zichtbaar op mijn gezicht staan, laatstaan het kippevel, tewijl ik niet eens een kip ben, sind ik getrouwt ben krijg ik ook grijzen haren, dat is dus ook stom van me  om dat tedoen, dat had ik moeten laten, maar zo als elke suffert, moest ik me zo nodig bewijzen, altijd met die grote mond vooraan, een stoet van stoere mannen en een grote bek wijd open gespert zodat je als het waren de adem kunt ruiken, gelukkig had ik mijn tanden gepoets, dus viel die grote bek ook wel mee, maar dat weer hield, een stel vliegen niet, die grote scheur in tevliegen, waardoor ik hoesten moest, je kunt welzeggen rood aan liep en die vliegen smaken echt niet lekker een beetje gal achtig, vooral die stront vliegen, die met die gele achter lijven zijn het ergst en als je niet op past leggen ze eieren in je darmen en mond en die worden in een ijl tempo, maden, die weer gaan kruipen, dit komt soms weer goed uit als je gewond bent, dan zorgen ze ervoor dat je etter als het waren met rietjes opgezogen word, al die maden, hebben dan feest, de vlag word gehezen en er is er zelfs een die slaat de trom, dan dekken ze een grote tafel en vieren ouderwets feest, wat zo fijn is, dat, je dan niet ziek word, je grote bek hoef dan niet geamputeerd teworden, dus je kunt gewoon door gaan in je leven, dus ook dat laat weer zien wat een geluk je hebt dat je met die grotebek voor aan staat, wijdopen gespert als of je de hele wereld je wil op kunt leggen, gelukkig is het met mijn zo erg nog niet, maar ik ken er veel die dat wel zouden willen en daar hard voor schreeuwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s