Steilachterover

DSCF0751

Nu moeten jullie niet denken dat ik een alcoholiek ben, goed ik lust hem graag, zoals ik alle mooie dingen van het leven lust, daar kan ik niet genoeg van krijgen en zo ook van wijn, ik ben een soort on gediplomeerde wijn proever en krijg uitnoodegingen, bij het leven en nu willen die Franse dat ik ga kijken of hun wijn goed is, nou dat laat je je geen tweede keer vragen, daar zeg je greetig ja op, dit geld ook voor bezoeken aan drankkelders of kasten, bij vrienden, een hoop mensen zijn altijd bang dat de sterke drank bedorven raakt en daar voor zoeken ze dan mij op en ik, ga dan schuchter naar zo,n kelder toe met een kurketrekker en glas, naar mate ik verder met de controle ben, gaat het glas aan de kant en zet ik zo de hele fles aan mijn mond, dit is dan het bewijs dat alles goed is en zo ook met mij en op een gegeven moment, dan hebben die mensen er genoeg van, dat betekend einde fles, einde verhaal, maar zo makkelijk ben ik niet tevangen, als belonig wil ik dan graag een fles mee nemen naar huis, als aandenken en zo gaat het ook bij die wijnhuizen, wijnboeren en fabrieken, deze laaste hebben wel zoveel wijn dat het haast onbegonnen werk is, daar heb je heel veel jaar voor nodig, zo ook om teproeven, de meeste proevers spugen de wijn uit, de barbaren, die moesten ze meteen ontslaan, dat is het zelfde als drug verkopen en zelf niet gebruiken, nee ik loop zo rond en kijk naar die enorme silo,s, kijk wat er op geschreven staat, in het begin was dat moeilijk, voor al als het in een andere taal geschreven staat, nu snap ik al die grapjes, zo van een stip of twee, dat is de hoeveelheid water dat ze er bij doen, dus ik ga altijd waar geen stip staat, daar vul ik mijn glas, wat eerst netjes omgespoelt word voor me, als ik dan niet, het gevoel heb, dat die wijn langs mijn keel glijd, daar als het waren een soort remspoor achterlaat? dan ben ik genegen, het er bij telaten en naar iets anders uit tegaan kijken, maar als ik dan even later, een gevoel krijg of een slang in mijn maag zich oprolt, dan is dat de wijn en dan vul ik alles in hand berijk, want uit ervaring weet ik dat de volgende dag al die wijn verkocht is en ik er naar kan fluiten, in het begin was ik nog niet zo slim, ik had ooit het plan een slang telaten aanleggen van het dorp verder op, zodat ik onbeperkt kon drinken, maar kreeg daar geen toestemming voor, van de gemeente, dat zijn mensen die zuipen alleen maar als het hun uit komt en gunnen een klein mens ik niks, zo was ik ooit eens uitgenodigt te jagen, dus daar was feest, zetten ze tweeeneenhalve lieter whisky voor mijn neus! dat was vragen om moeilijk heden, het enige wat ik nog weet is dat ik inslaap viel tegen een boom, terwijl het eten nog moest beginnen, daar maak je dus blijkbaar geen vrienden mee, dat was dus tevens de laaste keer dat ik gevraagt werd.

Een gedachte over “Steilachterover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s