Mag ik ook even mijn mond open doen?

feest felix 2011 1209

Jullie moeten niet denken dat stil heb gezeten, weten jullie hoeveel wijn mijn keel is gepasseert en dit na dat mijn nep oom Joop Eilander, vriend aan huis van mijn pleegouders, me een glaasje in schonk, om maar snel van me af tezijn altijd weg veegde mijn in de knoop zijn, ik weet niet of jullie dat kennen een bolwol, dat is een mond vol, maar als die in de knoopraakt, dan kun je je lol op, dan is het begin en het einde zoek, zo was het met mij en zo ben ik aan de drank gegaan, aan de drugs, gelukkiggaat het beter met me, kun je je voor stellen wat er in die oren, ogen plaats hebben gevonden?laat staan mijn brijn? ik ben 60 jaar later nog bezig en het houd niet op! er komt geen eind aan, ik blijf maar schrijven, mijn vingers zitten net zo in de knoop als ik zelf, we zouden feest moeten vieren, mijn vingers en ik en dan jullie er bij, laat die bollen wol de hik krijgen, dat is onbegonnen werk, met al die werklozen, vroeger graafde ze kaanalen, nu misschien annalen of vinger omhoog, weet ik wat, vul snel mijn glas, want die staat me ook al aan tekijken, van wat ben jij daar aan het doen, dus ik neem een slok en schenk in, wat maakt het uit, zo als ik schreef, ik ben tussen wal en schip, ik ben nooit thuis gekomen en dat kan want ik kwam met een vliegtuig, donder zo op de landingsbaan, god wat koud, die kou die nooit weg ging en ik ook niet en jullie? jullie waren daar, geen wonder dat ik me rot rende van hot naar haar, met mijn neus op zadels zat, waar het snot van af liep en toen weg gefloten, door een commissie die ik niet eens kende, het leven kan raar gaan, zelf mijn hond snapt dat, die legt zijn kop op mijn schoot en kijkt me aan, zo van arme kerel wat doe jij hier, wat moet ik zeggen? dus geef ik haar een aai over de bol, had ik die maar gehad, toen ik wel een bol had, maar geen haar, ik ben nog steeds verbaast dat ik haar heb, terwijl de meeste mensen om me heen niets hebben, zo je daar van leren, dat als je geen aai krijgt in je jonge jaren, je haren langer blijven? ik weet het niet ik raad alleen maar, want mijn hond kan niet praten, dus kan die ook het antwoord niet geven, nog mijn glas wijn, ik heb er lang naar gekeken, de kleur was goed, de smaak ook, dus weg er mee, in dat kanaal, dat grote gat, waar een klepel in hangt en als je daar omheen kijkt zie je van die rotte tanden, waar mijn tandarts een levens taak van maakt, laat staan wat die wijn denkt als die langs mijn tanden passeert, die moet vast zijn neus dicht knijpen, wat oog doeken om doen om die ellende niet te hoeven zien, zo als mijn vrouw en kind nu slapen, die willen ook niet in mijn mond kijken, laatstaan ruiken, die ronken voor uit, dit hoop ik wel want anders donderen ze uit bed en dat doet pijn, vooruit, dat weet ik niet, daar kan ik niets over vertellen, ik ga er van uit dat dat goed is, ja als je een paar glaasje op hebt komt het niet zo nouw, mijn kachel wel, wat een stom ding, wilde gewoon niet, heb hem gemaakt en nu brand die als een tierelier, stoort me bijna bij het schrijven, nog even en draai zijn knop om en die van mij en het glas.

Een gedachte over “Mag ik ook even mijn mond open doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s