Klote

119

Met boot of vliegtuig het maakt niet uit, waarom het gaat is dat je aankomt ook al is het land on bekend ben je onbemind en zul je dat blijven tot je de kleur aan genomen hebt, zodat je niet meet herkenbaar bent, zo dat niemand niet meer over je praat, je niet meer pest, je met rust laat en dat de erkinning komt, die je helemaal niet vroeg, je wilde alleen maar zijn, blij en gelukkig zo als iedereen op deze wereld, dus niets biezonders, niets apart, waarom was dat dan zo anders voor ons? Terwijl onze vaders en moeders gevochten hebben met jullie en voor Nederland en we konden uiteindelijk, een schop onder de kont krijgen, nog voor we landen, nog voor dat er plaats was waar we konden huizen, nog voor dat de ruimte die allang leeg stond, beschikbaar was voor ons die niets meer hadden, achter hadden moeten laten, zelfs de warmte, moesten we in ruilen, onze warme harten, werden leeg gezogen, over bleef de sneeuw, het kippenvel liep nog over mijn armen en de armen van ons allemaal, laar staan die traan die we verbergende uit schaamte, dat we jullie in de weg zaten, dat we niet gewenst waren omdat we alles verloren wat we hadden, zelf de wezen, de vechters die geloofde in jullie, die jullie trouw waren in de dood, omdat voor ons zo is? Voor ons is een belofte om na gekomen en niet te breken, schande zou over ons komen voor eeuwen als we die belofte braken en jullie belofte aan ons, daar hebben we nog steeds zo,n pijn van, daar zijn wij zo van de kaart, dat we niet meer weten waar we zijn, of dit nu een kamp is het zelfde als het kamp daar en overal, wij passen ons aan, want als je niemand meer kunt vertrouwen, dan vertrouwen we liever elkaar en leven ons leven en zijn we niet meer weg teslaan zo als we gedaan hebben voor jullie, voor het Koninkrijk Der Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s