Drolletje drie of vier

049

Ja ik ben fout geweest, ja ik heb dingen gedaan die niet mochten, ik heb gezondigt ik ben met mijn billen blood gegaan, ik, heb geboet, ik heb gezeten, ik heb al mijn nagels afgebeten van spijt ik heb haren van mijn kop af getrokken, zo,n spijt had ik van alles, ik kan nog janken, de galm weer klingt nog door de gangen, van het leven, waar we gaan, waar we dolen, niet wetent waar heen, zo ook ik, niets vermoedende een weg waar geen borden staan, waar geen controle is waar geen papieren gevraagt worden of waar ogen gesloten werden van hoger hand, waar ik ging en verhandelde, de waren voor de gewonde uit Vietnam, een oorlog ver van ons vandaan, die niet door drong in onze samen leving, maar wel was, bestond en waar mensen drugs nodig hadden, m tevergeten wat was, zo als ik ze nodig had om tevergeten wat was geweest, ik schaam me niet voor die handel, ik schaam voor die mensen die na mij kwamen, want we hadden een moraal en die moraal is verdwenen, het ging alleen om geld, nu dat geld dat mogen jullie houden, wees er bij mee, ga in die wereld die ik ontvlucht ben, koop wat je denkt dat je nodig hebt voor je geluk, ik heb wijnig nodig, want mijn geluk is hier en niet daar, mijn geluk bestaat uit wijning of niets, mijn maag is snel gevult en mijn dochter, vrouw, hond, katten, vogels hebben niet veel nodig, wat voor ons veel belangrijker is, is gezondheid, is vrienden om je heen en al dat geld mag je houdeb, als die drang naar mee, mag je hebben, we schenken je dat gratis en als je komt, neem gezelligheid mee, warmte van uit je hart, wees oprecht, dan heb je snel een plaats in onze wereld, waar we met wijnig heel gelukkig zijn en dansen tot in de morgen en wie weet een gedicht, gezang of slechts een glas wijn? wie weet: misschien een bord met eten, gevonden in de bergen, misschien van het land? het brood delen we met zijn allen en wie weet zit u aan onze tafel en ogen gaan open, in eens begrijp je waar ik over praat en waarom ik zo praat, want ik wil dat julie allemaal gelukkig worden en zijn mensen die dat zeker niet leuk vinden, maar dat is niet mijn zorg, mijn zorg is julie geluk en daar hef ik mijn glas op en daar wil ik op drinken, want ik gun het jullie allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s